Kocaeli

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması

19:51 27 Kasım 2015
Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar ile Ankara Temsilcisi Gül'ün tutuklanması, Kocaeli'de protesto edildi

Kocaeli'de bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikaların üyeleri ile siyasi parti temsilcileri, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasını protesto etti.

Sabri Yalım Parkı'nda bir araya gelen aralarında Eski AB Bakanı Ali Haydar Konca'nın da bulunduğu Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kocaeli Temsilciliği üyeleri, "Can Dündar ve Erdem Gül yalnız değildir" pankartı açtı.

Burada konuşan TGS Kocaeli Temsilcisi Sebahattin Aydın, Dündar ve Gül'ün için mücadele edeceklerini belirterek, gazetecilerin halkı bilgilendirme görevi bulunduğunu söyledi.

Gazetecilerin halkı ilgilendiren tüm olayları araştırma hakkına sahip olduğunu ifade eden Aydın, "Dündar ve Gül'ün tutuklanması, başta Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 5187 Sayılı Basın Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Avrupa Birliği İnsan Hakları Sözleşmesi, mevcut Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırıdır" ifadesini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Aydın, kısa süre baygınlık geçirdi.

İzmit'te Belediye İş Hanı önünde toplanan Halkevleri üyesi bir grup da Yürüyüş Yolu'ndan Sabri Yalım Parkı'na yürüdü.

 Grup adına basın açıklamasını okuyan Sezgi Ateş, tutuklamaların doğru olmadığını belirterek, Dündar ve Gül'ün yanında olduklarını kaydetti.

Gruplar, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.