Kocaeli

"41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi Projesi"

11:54 11 Ocak 2016
"41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi Projesi"

Kocaeli'de, Gebze Belediyesinin İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliğiyle lise iki ve üçüncü sınıf öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği "41 Genç 41 Gelecek Liderlik Eğitimi Projesi"nde ilk katılımcı grubuna sertifikaları verildi.

Eskihisar'da bir otelde düzenlenen törende konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, projeyi tamamlayan ilk dönem öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik etti.

"Geçen yıl startını verdiğimiz projemizin ilk aşamasını değerli hocalarımızın katkılarıyla tamamladık" diyen Köşker, projeyle "geleceğin teminatı" olarak gördükleri gençlerin kendilerini ve içinde bulundukları toplumu tanımaları konusunda farkındalık oluşturulduğunu kaydetti.

Gençlerin kendine, tarihine, hayata, doğaya topluma dost birer birey olarak geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla uygulamaya konulan projeyle önemli adımların birlikte atıldığına işaret eden Köşker, şöyle konuştu:

"Liderlik eğitimini tamamlayan ilk grupta yer alan 41 evladımızla gurur duyuyoruz. Bu projeyi, ilk yerli otomobilin tasarlandığı, ilk yerli tasarımların yapılacağı ve dünya teknoloji devlerinin bir araya geleceği bilişim vadisi, TÜBİTAK'ı, Gebze Teknik Üniversitesi, yüksek sanayi potansiyeli ve stratejik konumuyla öne çıkan ve hızla markalaşan Gebze'nin aynı hızla markalaşan değerine değer katan gençlerine katkı sunmak üzere hayata geçirdik. Geleceğin liderlerini vereceğine inandığımız '41 Genç 41 Gelecek' Projemiz hızla kurumsallaşarak emin adımlarla devam ediyor. Bugün ilk mezunlarını veren projemizin ikinci katılımcı gençlerine başarılar diliyorum."

İstanbul Şehir Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenim Merkezi Yönetim Psikolojisi Uzmanı-Eğitimci-Yazar İbrahim Zeyd Gerçi̇k, projeyle gençlerin önündeki zihinsel engelleri kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

Proje için el ele verdiklerini, gönül ve zihinlerini ortaya koyduklarını ifade eden Gerçik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anadolu'nun dağlarından doğan, bahar sonrasında akan dereler var. Bu derelerin çoğu yaz ayları geldiği zaman kurur, denize ulaşamaz. Bu ülkenin binlerce genci bu dereler gibi yerini bulamadığı, doğru yönlendirilmediği için hayat karşısında kurur. Gebze Belediyesi ve İstanbul Şehir Üniversitesi olarak 'gençlerimiz kurumasın' diyoruz. 'Hayata rahmet olsunlar, umut katsınlar, güven versinler' diyoruz. Bu ülkenin geleceğini inşa etsinler istiyoruz. Bu amaçla bir nehrin yatağını bulması gibi bir gencin yatağını bulması, kendisini keşfetmesine, kendi değerlerini tanımasına, ülkesinin geçmişine ve geleceğine sahip çıkmasına rehberlik etmeye çalışıyoruz."

Konuşmaların ardından Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Belediye Başkanı Adnan Köşker ve protokol üyeleri "41 Genç, 41 Gelecek Liderlik Eğitimi Projesi"ni tamamlayan öğrencilere sertifikalarını verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.