Kocaeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin taburcu edilmesi

16:28 20 Ocak 2016
MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin taburcu edilmesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin doktoru Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Çiçek, "Bahçeli'ye açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Sağlık durumu iyi. Operasyon birkaç saat sürdü. İşlem esnasında hiçbir problem ve sıkıntı yaşanmadı. Son derece sağlıklı olarak da bugün kendisini yolcu ettik" dedi.

Bahçeli'nin ameliyatını yapan Prof. Dr. Çiçek, Gebze'deki özel hastanenin konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin sağlık durumu hakkında bilgi vererek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Çiçek, Bahçeli'nin 15 Ocak Cuma günü hastanede açık kalp ameliyatı geçirdiğini, son derece başarılı geçen ameliyat sonrasında tedavisinin planlandığını ve bugün taburcu ettiklerini bildirdi.

- Operasyon yaklaşık 4 saat sürdü

Bu dönem içerisinde farklı bilgiler verildiğini ancak çok problemsiz, herhangi bir sıkıntısı olmayan işlem yapıldığını anlatan Prof. Dr. Çiçek, bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Bahçeli'ye açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Sağlık durumu iyi. Operasyon birkaç saat sürdü. Cuma günü öğle sıralarında işleme başladık. Öğleden sonra sanıyorum 16.00 civarında kendisini yoğun bakıma aldık. Birkaç saat sonra uyandı ve solunum makinesinden ayrıldı. İşlem esnasında hiçbir problem ve sıkıntı yaşanmadı. Son derece sağlıklı olarak da bugün kendisini yolcu ettik."

- "Planlanmış bir müdahale yapıldı"

Bahçeli'nin 2004'te bir kalp ameliyatı geçirdiğini, ameliyatta hem kalp damarlarına by-pass yapıldığını hem de kalp kapaklarından bir tanesinin tamir edildiğini belirten Prof. Dr. Çiçek, şöyle devam etti:

"Zaman içerisinde tamir edilen bu kapakta dejenerasyon meydana gelip, kapakta mitral yetmezliği olmuş. Yapılan by-passların hepsi açıktı. Damarlarında hiçbir problem yoktu, kontrol anjiyolarında fakat bu kapağın kaçırması nedeniyle ileride herhangi bir kalp problemi, kalp yetmezliği yaratmasın diye planlanmış bir müdahale yapıldı ve o kapak yeter hale getirildi. Son derece sağlık bir durumda ancak bu ikinci ameliyattır."

- İstirahat tavsiye edildi

Prof. Dr. Çiçek, Bahçeli'ye bir süre istirahat etmesini tavsiye ettiğini aktararak, "Kendisi zaten benim yaklaşık 30 senelik meslek hayatımda gördüğüm en uyumlu ve nazik hastalardan birisidir. Bu kadar uyumlu sağlık ekibinin işini kolaylaştıran hastaya maalesef bugünlerde az rastlıyoruz. Bir süre istirahat edecek ama o istirahat dönemini tamamladıktan sonra sağlığı ile ilgili herhangi bir problem olmadan, hiçbir kısıtlaması olmadan devam edecektir" diye konuştu.

- "Başka bir operasyon söz konusu değil"

Bir gazetecinin "İstirahate uyulmazsa kendisi için riskli olabilir mi" şeklindeki soruya Prof. Dr. Çiçek, "Kendisinin tavsiyelere uymayacağını zannetmiyorum. Zaten gördüğünüz gibi son derece iyi durumda taburcu ettik. Çok uzun süre geçmeden aktif yaşama döneceğini düşünüyorum. Başka bir operasyon söz konusu değil. Rutin kontrolleri devam edecek" yanıtını verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.