Kocaeli

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

16:34 22 Ocak 2016
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kocaeli daha önce yaşanamayacak bir şehir iken şimdi AK Parti belediyecilik döneminde güzel yaşanan bir şehir haline geldi. Daha da güzelleşecek" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Eroğlu, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'ndan bilgi aldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, belediyenin yaptığı çalışmaları takdir ettiklerini belirterek, Kocaeli'nin atık sularının yüzde 98'ini arıttığını söyledi.

Kentin arıtma tesisi konusunda ileri bir seviyede bulunduğunu ifade eden Eroğlu, sanayinin atık sularının SCADA sistemiyle kontrol edildiğini bildirdi.

Eroğlu, sanayinin önceden Sapanca Gölü'nden su aldığını dile getirerek, "Kritik zamanlarda Sapanca Gölü'nün seviyesi düşüyor. Biz özellikle buna sonra verdik belirli bir kota indiğinde sanayi su alamayacak. Bunu sanayimize bildirdik onlar da tedbir aldı. İlk defa arıtılmış atık suları alıp onu tekrar arıtarak sanayide kullanma gibi önemli bir noktaya geldik. Buna Büyükşehir Belediyemiz öncülük etti. Atık suların şu anda sanayide kullanılması söz konusu, bu, dünyada uygulanan bir sistem Türkiye'de ilk defa Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin uygulaması takdire şayan bir husustur" şeklinde konuştu.

- "Burası saklı bir cennet"

İzmit Körfezi'ne atık su verilmediğini anlatan Eroğlu, körfezin artık yüzülebilir bir hale geldiğini kaydetti.

Eroğlu, kentin içme suyu probleminin büyük ölçüde çözüldüğünü anlatarak, inşa edilecek barajlarla da uzun vadeli olarak içme suyu ve sulama yapılabileceğini söyledi.

Belediyenin yılda 1 milyon fidan dikimiyle rekora imza attığını belirten Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kocaeli hudutlarına girince bunu anlıyoruz. Burayı yemyeşil yapacağız. Yakma tesisiyle ilgili bir problem var, yer meselesi. İnşallah bugün birlikte oturup yardımcı olacağız. Kocaeli daha önce yaşanamayacak bir şehir iken şimdi AK Parti belediyecilik döneminde güzel yaşanan bir şehir haline geldi. Daha da güzelleşecek. Bizim master planını devreye sokarsak saklı bir cennetin dünyaya açılan penceresi olacak. O bakımdan burası saklı bir cennet, yüzde 43'ü orman. Bunları tanıttığımız zaman İstanbul'un da mesire alanı olacak. Körfez ülkelerinin zengin turistlerinin gelip dinleneceği mekanlar olacağına inanıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.