Kocaeli

Kocaeli'de Bilişim Vadisi'ne uzman yetiştirilecek

15:43 09 Şubat 2016
Kocaeli'de Bilişim Vadisi'ne uzman yetiştirilecek

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirilecek "Nitelikli Bilişim Uzmanı Sertifika Programı"na başvurular yarın başlayacak.

Yapımı süren Bilişim Vadisi'ne uzman yetiştirmek amacıyla düzenlenen eğitimlere başvurular 21 Şubat'ta sona erecek.

Sınav ve mülakatı başarıyla geçen adaylar, 7 Mart'ta eğitime alınacak.

Eğitimi tamamlayan kursiyerlere bilişim uzmanı sertifikası verilecek.

Kursiyerlere katıldıkları gün başına 20 lira cep harçlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından da kent kart ve yemek verilecek.

KOÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Müdürü Prof. Dr. Cavit Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk eğitim programıyla ilgili yarın ilana çıkacaklarını belirterek, ilk etapta 75 kişinin eğitime alınacağını söyledi.

Programın daha sonra da devam edeceğini ifade eden Uyanık, şöyle konuştu:

"Ülkemiz için hayırlı olsun. Programa başvuru şartlarında var bilgisayar mühendisliği hariç diğer 4 yıllık lisans mezunu arkadaşlarla da başvurabilecek. Buradaki eğitim bilgisayar mühendisliği müfredatına yakın olarak yapılacak. Laboratuvar dersleri de dahil olacak. Bilgisayar mühendisleriyle hemen hemen aynı eğitimi almış olacaklar. Amacımız, Bilişim Vadisi'ne uzman kazandırabilmek, bunun için çalışıyoruz. Ülkemizin daha iyi yerlere ulaşması, bölgenin de refahının artması, gençlerin de iş sahibi olması için eğitim düzenleniyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.