Kocaeli

Şehitlerimizi uğurluyoruz

17:07 10 Şubat 2016
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Arif Subaşoğlu, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde defnedildi.

Cengiz Topel Askeri Havaalanından alınan şehidin cenazesi, İhsaniye Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Evin önünde helallik alınmasının ardından İhsaniye Merkez Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve diğer ilgililer katıldı.

Şehidin babası Mehmet, annesi Serpil, kardeşleri Emre, Zeynep ve Yiğit ile dedesi Arif Subaşoğlu ve yakınları tören sırasında gözyaşı döktü.

Dede Arif Subaşoğlu, yakınlarının yardımıyla cenaze töreninin yapıldığı alana getirildi.

Cenaze töreni sırasında anne Serpil Subaşoğlu, oğlunun tabutunun başından ayrılmadı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak, tekbirler eşliğinde top arabasına konuldu.

Daha sonra cenaze aracına nakledilen şehidin naaşı, İhsaniye Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene katılan vatandaşlar, büyük Türk bayrağı açarak terörü lanetledi.

Şırnak'ta dün güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada terhisine 28 gün kaldığı öğrenilen Piyade Er Arif Subaşoğlu şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.