Kocaeli

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

14:35 11 Şubat 2016
Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Kocaeli'de AK Parti Kandıra İlçe Başkanlığı aracılığıyla temin edilen yardım malzemelerinin yüklendiği tır, Türkmenlere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

Kandıra Belediyesi önünde düzenlenen törene, Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Özder, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Özder, törende yaptığı konuşmada, geçen ay başlattıkları kampanya kapsamında toplanan yardımların bölgeye ulaştırılacağını belirtti. Bayırbucak Türkmenlerinin zor durumda olduğunu vurgulayan Özder, şöyle konuştu:

"Esed ve Rus ortak zulmü altında evini barkını terk etmek zorunda kalan, yurdundan göç eden, Türkiye'ye sığınan ya da hayatı pahasına orada kalıp mücadele eden kardeşlerimiz için ilçe teşkilatımız tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan kuru gıda, un, bakliyat, yağ, şeker, giyim eşyası gibi birçok malzemeyi bugün kardeşlerimize gönderme mutluluğu yaşıyoruz. Yardımda bulunan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Allah, razı olsun. Bu tür yardımlar, bundan sonra da devam edecek."

Duanın ardından, yardım malzemelerinin bulunduğu tır, yola çıkarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.