Kocaeli

Kocaeli Bilim Merkezi'ne ziyaret

11:09 22 Mart 2016
Kocaeli Bilim Merkezi'ne ziyaret

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, Kocaeli Bilim Merkezi düzenek üretim atölyesini gezdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, TÜBİTAK ortaklığıyla eski Seka Kağıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle kurulan Kocaeli Bilim Merkezi’nin düzenek atölyesinde yerli düzeneklerin yapıldığı belirtildi.

Çocuklara bilimi eğlenceli bir şekilde sunan Kocaeli Bilim Merkezi'nin, Kocaeli ve şehir dışından gelen ziyaretçilerden yoğun ilgi gördüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kocaeli Bilim Merkezi bünyesinde kurulan düzenek üretim atölyesi kendisi ve diğer bilim merkezleri için yerli düzenekler üretiyor. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, Kocaeli Bilim Merkezi düzenek üretim atölyesini gezdi. Ziyarette Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal da hazır bulundu. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, atölyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kocaeli Bilim Merkezi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. TÜBİTAK ile ortak üretilen yerli düzenekler yurt dışına bağımlılığı azaltıyor. Kocaeli Bilim Merkezi’nde üretilen yerli düzenekler yurt dışından alınan düzeneklere göre yüzde 50 tasarruf sağlıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.