Kocaeli

Kocaeli'de polisten kısa filmli uyarı

17:12 22 Mart 2016
Kocaeli'de polisten kısa filmli uyarı

Kocaeli'de Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, vatandaşları bankamatikten kredi kartı kopyalama olaylarına karşı bilgilendirmek için kısa film hazırladı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce basına dağıtılan kısa filmde, 11 Mart'ta vatandaşların bankamatik ve kredi kartı bilgilerini kopyalayarak para çektikleri iddiasıyla yakalanan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 5 zanlının kullandıkları yöntem anlatılıyor.

Filmde, zanlıların ATM'nin güvenlik kamerasına yansıyan kart kopyalama aparatını yerleştirme anı ve kendi yerleştirdikleri casus kamerayla bir vatandaşın kart şifresini girme anı görülüyor.

Konuya ilişkin emniyetten yapılan açıklamada, vatandaşların kart kopyalama çetelerine karşı dikkatli olması gerektiği belirtilerek, mümkün olduğunca temiz, yeni ve ışıklandırması olan bankamatikleri kullanmaları uyarısı yapıldı.

ATM çevresinde şüpheli şahıslara da dikkat edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Şifre girilirken diğer elle tuş kombinasyonları perdelenmeli. Aydınlatma panelinin üzerinde genelde kalın, siyah bir nokta şeklinde casus kamera görülmesi ya da şüphelenilmesi durumunda kesinlikle o bankamatikte işlem yapılmamalı ve hemen 155 Polis İmdat hattına ihbarda bulunulmalı" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.