Kocaeli

Başbakan Davutoğlu, Kocaeli'de

15:08 15 Nisan 2016
Başbakan Davutoğlu, Kocaeli'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, cuma namazını İzmit ilçesindeki Pertev Mehmet Paşa Camisi'nde kıldı.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kocaeli Gençlik Çalıştayı'na katılan Davutoğlu, daha sonra yürüyerek, Pertev Mehmet Paşa Camisi'ne geçti.

Burada cuma namazını kılan Başbakan Davutoğlu'na, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan da eşlik etti.

Namazın ardından cami bahçesinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başbakan Davutoğlu, daha sonra otobüse bindi.

Başbakan Davutoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi üzerine otobüsten yaptığı konuşmada, vatandaşların 3 aylarını ve cumasının mübarek olmasını temenni etti.

"Allah memleketimize dirlik, birlik ve huzur versin" diyen Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kocaeli'ye hem gençlerimizle buluşup, Gençlik Çalıştayı'na katılmaya, hem de Kocaelilere teşekkür etmeye geldim. 1 Kasım'da verdiğiniz destek için hepinize teşekkür ederim. Allah razı olsun. Her hafta bir ilimizde doğuda ve batıda cuma namazını kılıyoruz, halkımızla buluşuyoruz. Geçtiğimiz pazartesi günü Şanlıurfa'daydık, ondan önce Diyarbekir'de. Şimdi bugün Kocaeli'deyiz, buradan da Düzce'ye gececeğiz. Sizlerle buluşmak, sizlerin gözünüzdeki muhabbeti görmek bize en büyük enerji kaynağı oluyor. Allah gözünüzdeki tebessümü, gözünüzdeki muhabbeti, huzuru eksik etmesin. Biliniz ki Ankara'da gece gündüz sizler için düşünen, sizler için çalışan kardeşleriniz var. Onlardan dualarınızı eksik etmeyin. Türkiye'yi doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle, Hakkari'den, Edirne'ye, Kocaeli'den, Erzurum'a kadar her bir karış toprağını düşünüp, onlar için çalışan, gece gündüz Türkiye'nin birliği huzuru için gayret sarf eden bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum."

Başbakan Davutoğlu, Kocaeli'ye hizmet edenlere de Allah'ın güç ve kuvvet vermesini dileyerek, "İnşallah en kısa zamanda tekrar bir araya gelip, kaynaşıp buluşacağız. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Aramıza fitne sokanlara fırsat vermesin inşallah." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.