Kocaeli

Kocaeli'de afetlerle hazırlık eğitim semineri

13:46 27 Nisan 2016
Kocaeli'de afetlerle hazırlık eğitim semineri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), vatandaşa afetlerle ilgili eğitim semineri verecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü vatandaşları bilinçlendirme adına yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Valiliği ve AFAD işbirliği ile yürütülecek "Mahalle Halkı Afete Hazırlık Eğitimi" projesi ile vatandaşlar her türlü afete karşı bilgilendirilecek.

Eğitimlerde afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılabilecek uygulamalar vatandaşlara aktarılacak.

Proje kapsamında Sekapark Otel’de eğitimi verecek olan eğiticilere yönelik ilk seminer gerçekleştirildi.

Üç gün sürecek olan seminerler Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı eğitmeni Özlem Gökdemir tarafından veriliyor.

Projeyle mahalle muhtarları vasıtasıyla ulaşılacak olan vatandaşlara başta deprem olmak üzere yangın, sel, ev kazaları gibi konularda eğitim verilecek. Eğitimler ilk olarak Plajyolu Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılacak. Bir buçuk yıl sürecek proje ile tüm vatandaşların bilgilendirilmesi hedefleniyor.

AFAD eğitmeni Özlem Gökdemir yaptığı açıklamada, proje ile ilgili ilk adımların 2012 yılı sonunda atıldığını belirterek, "Türkiye genelinde, afete hazır okul, afete hazır gönüllü gençler, afete hazır iş yeri ve afete hazır aile şeklinde uygulanıyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.