Kocaeli

8. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri

11:08 29 Nisan 2016
8. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenecek Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde bine yakın güreşçi mücadele edecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Seka Park Uçurtma Tepesi'nde 7 Mayıs'ta yapılacak güreşlerin, 45 kez milli takım forması giyen ve 1954 Tokyo'da Dünya Şampiyonası'nda dördüncü olan güreşçi Osman Kanbur onuruna gerçekleştirileceği belirtildi.

Er meydanının bu yıl yaklaşık bin pehlivanı ağırlayacağı aktarılan açıklamada, güreşlerde geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin önemli başpehlivanlarının kol bağlayacağı bildirildi.

Açıklamada, güreşlere geçen yılın Kırkpınar başpehlivanı Orhan Okulu'nun yanı sıra İsmail Balaban, Recep Kara, Abdullah Güngör, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Kemal Karaboğa ve Ahmet Kavakçı gibi ünlü başpehlivanların katılacağı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"14 kategoride yapılacak güreşlerde her boyda ilk 3'e giren güreşçilere madalya verilecek. Başpehlivan unvanını elde eden güreşçi altın kemerle ödüllendirilecek. Başpehlivana verilen altın kemer kendisine ait olacak ve Kırkpınar'daki gibi 3 kez kazanma şartı aranmayacak. Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde Türk güreşine önemli hizmetler vermiş, güreşçileri unutmuyor. İlki Hergeleci İbrahim, ikincisi Hasan Gemici, üçüncüsü Gazanfer Bilge, dördüncüsü Adil-İrfan Altan, beşincisi Aydın Demir, altıncısı Vedat Özkan ve yedincisi Recep Güreşen onuru ve anısına gerçekleştirilen güreşler, bu yıl Osman Kanbur onuruna düzenlenecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.