Kocaeli

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı Teşkilat Akademisi

16:05 30 Nisan 2016
AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı Teşkilat Akademisi

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "Türkiye, anayasa ve başkanlık sistemi tartışmasını iç içe yürütmek zorundadır. Başkanlık tartışmasını halk başlattı, AK Parti başlatmadı." dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığınca düzenlenen Teşkilat Akademisinde yaptığı konuşmada, demokrasilerin hayata geçmesinde iki yol olduğunu, bunların parlamenter sistem ve başkanlık sistemi olduğunu söyledi.

Türkiye'de parlamenter sistemin 12 Eylül anayasasının darbe koşullarının sonucu oluştuğunu dile getiren Miroğlu, Türkiye'nin halen 12 Eylül anayasası ile yönetildiğini kaydetti.

Miroğlu, AK Parti'nin siyasi hayata girmesinde en önemli maddelerinden birinin 12 Eylül anayasasını ortadan kaldırmak ve yeni bir anayasa yapmak olduğunu belirterek, "12 Eylül anayasasıyla devam edecek bir ülke değiliz biz. Bugünkü siyasi koşullarda gördüğümüz şu yeni anayasayı ancak AK Parti yapacak. Gönül isterdi ki AK Parti'nin teklif edeceği anayasaya diğer partiler de samimiyetle katılsın. Bir anayasamız olacaksa AK Parti'nin elinden olmasın. Hem MHP'den hem CHP'den HDP'den olsun tabi bunu görmek mümkün değil." diye konuştu.

Parlamenter sistemi onarmanın hiçbir faydası olmadığını kaydeden Miroğlu, "Yüzde 52 oyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı var ve o cumhurbaşkanı haklı olarak bize geleneksel cumhuriyet tarihinde zaman zaman bayramlarda gördüğümüz bir cumhurbaşkanı olmayacağını söylemişti ve bunun da gereğini yerine getiriyor.

Türkiye, anayasa ve başkanlık sistemi tartışmasını iç içe yürütmek zorundadır. Başkanlık tartışmasını halk başlattı, AK Parti başlatmadı. Cumhurbaşkanını halk kendi oyuyla seçti." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından program basına kapalı olarak devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.