Kocaeli

Harçlığıyla tekerlekli sandalye aldı

09:59 06 Mayıs 2016
Harçlığıyla tekerlekli sandalye aldı

Darıca ilçesinde ilkokul öğrencisi biriktirdiği harçlıklarla aldığı tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibine verilmesi amacıyla Engelliler Derneğine teslim etti.

İlkokul 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Alper Yiğit Küfüdür, gazetecilere yaptığı açıklamada sandalyeyi "bacağı kırık" insanlara verdiği için mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Küfüdür, 5 yaşından beri para biriktirdiğini ifade ederek, "İçinde biriken 250 lira ile oyuncak almak istedim ama annem bana bu teklifi edince bende biraz daha para biriktirerek bu sandalyeyi aldım." ifadesini kullandı.

Alper Yiğit'in annesi Nuray Küfüdür de oğlunun çok iyi ve merhametli bir çocuk olduğunu belirterek, "Ona iyilikten başka neyimiz var ki dedik. Benim küçük bir teşviğimle kumbarasında biriktirdiği harçlıklarla bu hediyemizi aldık. Çok mutluyuz." dedi.

Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan da küçük öğrencinin yardımından oldukça duygulandıklarını belirterek, bu örnek davranışından dolayı teşekkür etti.

"Güzel yavrumuzun güzel düşüncesi bizleri çok mutlu etti" diyen Arıkan, şunları kaydetti:

"Bu yaşta bu yavrumuz duyarlı davranışı çok önemli harçlıklarını kendisi kullanabilirdi. Ama o insanların yaşamına yaşam katmayı düşündü. Bir tekerlekli sandalye bir hayat demektir. Öncelikle aileyi sonra da yavrumuzu kutluyorum."

Arıkan, daha sonra duyarlı davranışından dolayı Küfüdür'e günün anısına teşekkür belgesi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.