Kocaeli

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu:

14:16 18 Mayıs 2016
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu:

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret eden Topçu, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük probleminin bölücü terörle mücadele olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Meclisteki "dokunulmazlık" teklifi oylamasına ilişkin, "TBMM, milletimizin iradesiyle oluşan, milletimizin iradesinin yansıdığı yerdir. Meclisteki her bir fert namus borcu olarak bakmalıdır bu işe. Bölücü terör örgütüne sempatisi olan partinin ne yazık ki ana muhalefet partisiyle aynı noktada buluşması bütün milletimizin vicdanını yaralamıştır." dedi.

"Bölücü terörle mücadele ve medeniyet coğrafyamızda, yüz yıl sonra Çanakkale'de karşımızda olanların sayısı artarak yapmaya çalıştıkları, Türkiye'siz, Ankara'sız yeni bir harita belirlenmek isteniyor. Bu iki problemle devlet ve millet olarak karşı karşıyayız." diyen Topçu, şöyle devam etti:

"Bölücü terörün arkasında 72 düvelin olduğunu biliyoruz, devlet ve millet olarak bunu da deklare ediyoruz. Yani bölücü terörün arkasında lojistik desteğini, diğer desteklerini kimden aldıklarını, ne yaptıklarını hem millet olarak biliyoruz hem devlet olarak biliyoruz. Devletin en üst noktasından, sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle de bunu bütün muhataplarımıza, hem uluslararası ilişkiler çerçevesinde hem de sair çerçevede ifade ediyoruz. Umut ediyoruz ki dostumuz olduğunu söyleyenler en kısa zamanda terörün küresel bir bela olmaktan çıkartılması noktasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletini 40 yıla yakın verdiği bu mücadeleye cidden katkıda bulunurlar ve onlara hatırlatmak isteriz, Ankara ne kadar güvenliyse New York da o kadar güvenli, Paris de o kadar güvenli. Moskova da Londra da o kadar güvenli. Ankara güvenli değilse onların başkentleri de güvenli değil."

Topçu, bunun küresel ve bütün dünyanın meselesi olduğuna dikkati çekerek, bu sorunu, devletlerin ve milletlerin barış içerisinde çözmeleri gerektiğini vurguladı.

- "Teröre yardım ve yataklık edenler Meclis'ten temizlenecek"

Terörle mücadelede hukuk içerisinde mücadelesiyle ilgili meri kanunların geliştirilmesi de dahil olmak kaydıyla devletin, kamunun her alanında ve Mecliste terörün önünde, arkasında, sağında ve solunda duran bütün unsurların temizlemeye kararlı olduğunu belirten Topçu, şunları ifade etti:

"Tabii ki bu Meclisimiz noktasında halledilecek bir mesele. TBMM, milletimizin iradesiyle oluşan, milletimizin iradesinin yansıdığı yerdir. Millet iradesi terörle mücadele konusunda ne diyor? Meclisteki her bir fert namus borcu olarak bakmalıdır bu işe. Bölücü terör örgütüne sempatisi olan partinin ne yazık ki ana muhalefet partisiyle aynı noktada buluşması, bütün milletimizin vicdanını yaralamıştır. Bütün milletten kastın Kürt'ün, Türkmen'in, Çerkes'in, Laz'ın, kim kendini nasıl ifade ediyorsa etsin, ayyıldızlı bayrak alında bir ve beraber yaşamaya kararlı bütün milletimizin vicdanını kanattı ama ben güveniyorum inşallah önümüzdeki oylamada kahir ekseriyeti, milletimizin beklediği, bu bölücü terör unsurlarına yardım ve yataklık ederek destek olanları, kendi seçtiği vekiller, kendi meclisinden temizleyecek. Bununla da kalınmamalı, kamudan temizlenmeli. Nasıl ki çukur başında yok ediliyorsa aslanlarımız tarafından, evlatlarımız tarafından, bayrağa sarılıp gül demeti gibi gelmelerine rağmen kararlı bir şekilde orada o çukur başlarında duranları yok ediyorlar. Kamuda da yok edilmeli gerekirse bir an evvel meri kanunlar değiştirilerek bunlar vatandaşlıktan da çıkarılmalı."

Topçu, bununla ilgili düzenlemelerin banisinin TBMM olduğunu ve Meclise seçilenlerin parti farkı olmaksızın onları oraya milletin iradesinin gönderdiğini ve milletin iradesini temsil ettiklerini bilmeleri gerektiğini bildirdi. Topçu, milletvekillerinin başlıca görevinin milletin iradesine göre davranmaları olduğunu söyledi.

Önümüzdeki günlerde, milletin heyecanla beklediği terör unsurlarına yardım yataklık eden ve destek olan unsurların, milletin seçtiği vekiller sayesinde Meclisten temizleneceği kanaatini taşıdığını belirten Topçu, şunları kaydetti:

"Millet adına bekliyorum. Milletin ferdi olarak da bunu bekliyorum. Ana muhalefet partisinin saygıdeğer milletvekillerinin sandıktan oy aldığı kesime karşı görevlerini bir an evvel yapmalarını diliyorum. Ben eminim ki Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin oy verenleri Mecliste kendi vekillerinin durduğu safı asla ve asla içlerine sindirememişlerdir, ben sindiremedim."

Vali Güzeloğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Topçu'ya ziyaretin anısına çini vazo hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.