Kocaeli

Hatay'daki patlama

17:44 22 Mayıs 2016
Hatay'daki patlama

Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında sahil güvenlik ekiplerinin "can salı" adı verilen botta inceleme yaptığı sırada meydana gelen patlamada şehit düşen sözleşmeli er Alper Al'ın İzmit ilçesindeki baba ocağında yas var.

Şehidin Fevzi Çakmak Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'nde ikamet eden babası Mehmet Al'a acı haberi, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Kılıç, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç ve öteki ilgililer verdi.

Anne Keziban Al'ın ise yakının düğünü için Trabzon'da bulunduğu belirtildi. Şehit Al'ın babaevine Türk bayrağı asıldı, üzüntü yaşayan ailesine akrabaları ve komşuları taziyede bulundu.

Şehidin fenalaşan bazı yakınlarına, evin önünde bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. Sözleşmeli er Al'ın 4 kardeş olduğu, ağabeylerinden birisinin jandarma yüzbaşı olarak görev yaptığı öğrenildi.

Yaklaşık 2 ay önce göreve başladığı belirtilen Al'ın, gelecek ay ise doğum gününü kutlayacağı ifade edildi.

Şehit Al, Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde toprağa verilecek.

- "Kandilimi kutlamıştı"

Baba Mehmet Al, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam Berat Kandili dolayısıyla oğluyla görüştüğünü söyledi.

Bugün de oğlunun şehit olduğu haberini aldığını belirten Al, şöyle konuştu:

"Vatan sağolsun. 23 yaşındaki bebeğimi uğurladım. Trabzon'da defnedeceğiz, ailemizin çoğunluğu orada. Kandil için aradı, namaza gideceğini söyledi. Arkadaşlarıyla namaza gitmişler. Sabah seyre gideceğini söylemişti. Denizde cesedi çekerken bomba düzeneği koymuşlar, bomba infilak ediyor. O şehit oluyor, yanındaki arkadaşı yaralanıyor. Yarın ikindi namazında Trabzon'da defnedeceğiz."

İzmit Kaymakamı Emiroğlu da Türkiye'nin terörle mücadele ettiğini belirterek, bu mücadelede bir gencin daha şehadete erdiğini söyledi.

Alper Al'ın Hatay'da meydana gelen patlamada şehit olduğunu ifade eden Emiroğlu, "Memleketi Trabzon'a defnedilecek. Biz de kendilerini havalimanına götürüyoruz. Anne Trabzon'daymış, ona orada haber verildi. Baba ile 19 kişiyi Trabzon'a göndermek üzere yola çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.