Kocaeli

Gölcük'te canlı resim yarışması

17:02 24 Mayıs 2016
Gölcük'te canlı resim yarışması

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde "Yetenekler Buluşuyor" programı kapsamında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik canlı resim yarışması düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, yaptığı açıklamada, hedeflerinin canlı performansla öğrencilere rehberlik yapmak, yetenekli çocukların gelecekte sanata ve bilgiye olan ilgilerini arttırmak, içlerindeki cevheri ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

Velilerin de bu tür yarışmalara oldukça ilgi gösterdiğini anlatan Gülsuyu, yarışmanın gelecek açısından ümit verici olduğunu dile getirdi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ertuğrul Tuna da Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi'nde düzenlenen yarışmanın gençleri sanata teşvik etmek için düzenlendiğini aktardı.

"Gölcük Vizyon 2023 Projesi" çerçevesinde bu projeye dahil olduklarını anlatan Tuna, "Bu tarz etkinliklere fakülte olarak büyük önem veriyoruz. Genç insanların daha çok sanatla buluşması gerekiyor. Bu yarışma, bunun için bir fırsat. Umarım, bu tür çalışmalar daha da artarak devam eder." dedi.

Yarışmada, "Gölcük'te çevre sanat önerisi ve Gölcük'te öğrenci olmak" konuları ele alınacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.