Kocaeli

Kocaeli'deki cinayet davası

13:38 26 Mayıs 2016
Kocaeli'deki cinayet davası

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçen yıl tarlada elleri bileklerinden kesilmiş ve ağzı bantlanmış halde bulunan 21 yaşındaki Nuran Dutlu'yu öldürdükleri iddiasıyla 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer, tutuksuz 2 sanık, maktulün annesi Hediye ve babası Hüseyin Görmüş ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Yusuf Coşkun, gazeteciler ile maktul ve sanıkların birinci derece yakınları dışındaki kimseyi duruşma salonuna almadı.

Tutuklu sanıklar Özer ve Yıldız, önceki beyanlarını tekrar ederek, tahliyelerini istedi.

Söz verilen maktulün annesi Görmüş, gözyaşları içinde şu anda bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

Tutuksuz sanıklar ve avukatları ise haklarındaki suçlamaları reddetti.

Cumhuriyet Savcısı İbrahim Özer de sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Yıldız ve Özer'in tutukluluk halinin devamına, sanık Arif Çamur hakkında yakalama emri çıkarılmasına ve gelecek celsede hazır bulundurulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Mahkeme Başkanı Coşkun, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin davaya müdahillik talebinin, dilekçeyle başvurulması halinde değerlendirileceğini belirtti.

- "İkinci Özgecan da benim kızım olsun"

Anne Görmüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Adaletin yerini bulmasını isteyen Görmüş, "Ben bunu istiyorum. Nasıl ki Özgecan davası devam etti. İkinci Özgecan da benim kızım olsun. Örnek dava olsun. Bu da bir örnek dava olsun. Ağırlaştırılmış, üst üste müebbet alsınlar ama benim yüreğim soğumayacak." şeklinde konuştu.

"Bu dava örnek olsun ki başka bir şekilde annelerin yüreği yanmasın." diyen Görmüş, şunları kaydetti:

"Eğer başka bir niyetleri, başka insanların niyetleri olursa da hiç niyetlenmesinler. Adalet var. Önce Allah'ın adaleti, sonra devletin, milletin adaleti. Hak eden, cezasını bulsun. Mahkememiz var. İnşallah adalet bizim için olur. Ağırlaştırılmış ceza alsınlar, hiçbir şekilde indirimden yararlanmasınlar. Hiçbir iyi halden yararlanmasınlar. Biz 1,5 yıldır ne çekiyorsak, onlar da içeride yaşasın, çeksin. Giden evlat, benim evladım. Ben evladımı elsiz gördüm.

Elsiz toprağa verdim. Tek parmağı için, tek saçının teli için adalet istiyorum."

- "Kadın cinayetlerinde indirim uygulanmasın"

Adliye önünde bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adına konuşan il temsilcisi Kübra Özkan da Nuran Dutlu için adalet istediklerini söyledi.

Özkan, "Nuran, öldürüldüğünde henüz 21 yaşındaydı ve bir çocuk annesiydi. Genç yaşta hayatı elinden alınan Nuran kardeşimizin katillerinin hak ettikleri cezayı alabilmeleri için bir kez daha haykırıyoruz. Kadın cinayetlerinde indirim uygulanmasın." ifadelerini kullandı.

"Kadın katillerine indirim yok" yazılı dövizler taşıyan grup, "Nuran için adalet istiyoruz" , "Kadın katillerine indirim yok" , "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Erkek adalet değil, gerçek adalet" sloganları atarak dağıldı.

İzmit ilçesindeki tarlada geçen yıl 22 Ocak Perşembe günü elleri bileklerinden kesilmiş, ağzı bantlanmış halde kadın cesedi bulunmuş, anne Hediye Görmüş, sağ ayak topuğundaki doğum lekesi ve dövmesinden kayıp kızı Nuran Dutlu'yu teşhis etmişti.

Cinayetin ardından Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer tutuklanmış, 6 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.