Kocaeli

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

19:38 09 Haziran 2016
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bir tek gün dönseler Kandil'e 'Sizin yaptığınız da yanlış deseler.' Belki işler yoluna girecek. Fakat demeye cesaretleri de yok çünkü oradan örgütlü olarak gönderiliyorlar." dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret eden Özhaseki, valilik şeref defterini imzaladı.

Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, terörle mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Terör örgütünün insafı, kuralı ve kutsalı olmadığını söyleyen Özhaseki, terörle mücadeleden geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Terör örgütünü kullanan ülkelerin başlarına bela alacağını söyleyen Özhaseki, "Zaten sona doğru yaklaşıldı. Ülkenin doğusunda, güneydoğusunda bir takım yerlerde zaman içinde yaptıkları şımarıklıklarla kurmuş oldukları o kendilerine has egemenlikleri tamamen kırıldı. Silahlı güçleri de yok edildi. Ancak bireysel hareketlerle milleti yıldıracaklarını zannediyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Bunların Meclis'teki uzantıları da bir tek gün olsun dönüp, bunlara bir cümle bile söyleyemiyor." diyen Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dışarıda güvenlik güçlerimizi suçlayan, askerlerimizi, polislerimizi suçlayan tavır içindeler. Bir tek gün dönseler Kandil'e 'Sizin yaptığınız da yanlış deseler.' Belki işler yoluna girecek. Fakat demeye cesaretleri de yok çünkü oradan örgütlü olarak gönderiliyorlar. Onların uşakları zaten bunlar. Meclis'teki bunların uzantıları da hesaplarını verecekler bu yaptıklarının. O yol da açıldı. Yıllarca dönüp miting meydanlarında 'Dokunulmazlıklar kalksın, korkumuz mu var?' diyenler, gösteri yaparak gelip dilekçe verenler, affedersiniz artistik hareketlerde bulunanlar şimdi dokunulmazlıklar kalktığında daha değişik söylemler içerisine girmeye başladılar. U dönüşleri yaparak nasıl korktuklarını da belli etmeye başladılar."

Terörle topyekün mücadele ettiklerini anlatan Özhaseki, bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekledi.

Vali Güzeloğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Özhaseki'ye yeni görevinde başarılar diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.