Kocaeli

Engelli çocuk ve gençler sporla tanışacak

13:16 13 Haziran 2016
Engelli çocuk ve gençler sporla tanışacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince kentteki engelli çocuk ve gençleri sporla buluşturmak amacıyla "Aşmak İçin Hareket Projesi" başlatıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, projenin Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca ildeki 4-18 yaşlarındaki engellilerin öz güvenlerini arttırarak sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla başlatıldığı belirtildi.

Proje kapsamında engellilerin uzman antrenörler eşliğinde bireysel yeteneklerine uygun branşlara yönlendirileceği aktarılan açıklamada, katılımcıların atletizm, karate, tekvando, judo, yüzme, boccia, goalball, halter, bilek güreşi, masa tenisi, oturarak voleybol, okçuluk branşlarında yardımcı egzersizler yapacağı bildirildi.

Katılımcıların yönlendirildikleri spor dalında aldıkları eğitimin ardından özel şampiyonalara da hazırlanacakları ifade edilerek bu sayede engellilerin güçlükleri aşma ve hareket etme bilinci kazanacakları vurgulandı.

Projenin ilk yılında 500 engelliye ulaşılmasının hedeflendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü ile iş birliği içinde yürütülecek proje sayesinde denge ve koordinasyonun gelişmesine yardımcı olmak, eklem rahatsızlığından dolayı eklemlerin bozulma oranını azaltmak, kalp damar dolaşımını geliştirmek, obezitenin önüne geçmek gibi önemli faydalar sağlanacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.