Kocaeli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

00:05 24 Haziran 2016
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Hükümetlerimiz döneminde devrim niteliğinde başlattığımız evde bakım uygulamasıyla bugün 475 bin engelli ve yaşlılarımıza evde bakım hizmeti sunuyoruz." dedi.

Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile merhume kız kardeşi Tülin Yıldırım adına Gebze Ulus Mahallesi'ndeki yatılı kız Kuran kursunda verilen iftar programına katıldı.

Kaya, burada yaptığı konuşmada, bu mübarek günler ve geceler hürmetine ülkede birlik ve beraberliğin güçlenmesini diledi.

Tarihin her döneminde bu kadim coğrafyada sadece Allah'ın rızasını kazanmak için tüm insanlığa hizmet etmeyi kendilerine görev bildiklerini ifade eden Kaya, bin yıldır bu coğrafyada ilim ve irfanla, hak ile adaleti tesis etmek için çalıştıklarını kaydetti.

Kaya, İslam coğrafyasının içinde bulunduğu bu karanlık dönemlerin biteceği günlerin arifesinde olduklarını dile getirerek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimize, İslam coğrafyalarında mazlumlar adına mücadele veren kardeşlerimize dua edelim." ifadesini kullandı.

- "Anneyi güçlü kılarsak aileyi ve toplumu temelden güçlendirmiş oluruz"

Türkiye'nin gelişmesi, insanların refahı için çalışırken her zaman eğitimi kendilerine öncelik olarak aldıklarını belirten Kaya, eğitimde milli ve manevi değerlerle bütünleşerek, bu toprakları ilim ve irfan yurdu haline getireceklerini ifade etti.

Kaya, kız çocukların eğitimi için seferber olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Anayasal güvence altına aldığımız kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılığı desteklemeye devam edeceğiz. Kadınlarımız ister çalışsınlar ister ev hanımı olsunlar ama eğitimli bireyler olarak bu toplumun geleceğine yön versinler. Geleceğimiz olan çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirsinler. Anneyi güçlü kılarsak aileyi ve toplumu temelden güçlendirmiş oluruz. Bugün yoğun kampanyalar neticesinde, okullaşma oranımızda yüzde 95'leri yakaladık. İnşallah hükümetimiz çalışmaları ve yürütülen kampanyalarla daha da yukarılara taşınacaktır."

- "Kapıda hizmet dönemine geldik"

Rahmetli Tülin Yıldırım adına inşa edilen kursun geride bırakılan en güzel eserlerden biri olduğunu ifade eden Kaya, Tülin Yıldırım'ın mekanının cennet olmasını diledi.

Bakanlık olarak manevi şuurla hizmetleri aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Güçlenen ekonomimizle sosyal yardımlar ve sosyal hizmetleri toplumun tüm kesimlerine yayıyoruz. Hükümetlerimiz döneminde devrim niteliğinde başlattığımız evde bakım uygulamasıyla bugün 475 bin engelli ve yaşlılarımıza evde bakım hizmeti sunuyoruz. PTT ile yaptığımız anlaşmayla 2 milyonun üzerinde vatandaşımız hiç sıra beklemeden, bürokrasiyle uğraşmadan sosyal yardımlardan faydalanmaktadır. Sosyal yardım veya maaşını alamayacak durumda olan vatandaşlarımıza evde ödeme yapıyoruz. Daha dün bu hizmetleri vatandaşıma çok gören zihniyetten kapıda hizmet dönemlerine geldik. Şehit yakınlarımızın istihdam hakkını bir iken ikiye çıkarttık. Gazilerimize istihdam hakkı getirdik. Eşi vefat etmiş kadınlarımıza 2 ayda bir 500 lira düzenli yardım başlattık. 2,5 milyonun üzerinde Suriyeli kardeşlerimize yaptığımız harcama 10 milyar doları aştı. Hamdolsun yardım konusunda ülkemiz, gelirine göre dünya sıralamasında birinci durumdadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.