Kocaeli

Kapasite kullanım oranı

16:47 24 Haziran 2016
Kapasite kullanım oranı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'de kapasite kullanım oranının, Türkiye ile birlikte haziran ayında artışa geçtiğini memnuniyetle gördüklerini bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından düzenlenen ve haziran ayında imalat sanayisinde faaliyet gösteren 2 bin 629 iş yerinin katılımıyla gerçekleştirilen imalat sanayisi kapasite kullanım oranı çalışmasının sonuçlarının açıklandığını anımsattı.

Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranlarını değerlendiren Zeytinoğlu, "Firmalarımızdan gelen geri bildirimlere göre haziran ayında ilimizdeki kapasite kullanım oranı bir evvelki yıla göre yüzde 70,7’den yüzde 71,2’ye 0,5 puan, bir önceki aya göre ise yüzde 70,1’den yüzde 71,2’ye 1,1 puan arttı. Kocaeli’de kapasitelerin Türkiye ile birlikte haziran ayında artışa geçtiğini memnuniyetle görüyoruz." ifadesini kullandı.

Zeytinoğlu, Kocaeli genelinde alt sektörler incelendiğinde, ölçülen kapasite kullanım oranlarının otomotiv ve makine sektörlerinde ortalamanın üzerinde gerçekleştiğini vurgulayarak, metal, kimya, gıda, plastik ve kauçuk sektörlerinde ise kapasitelerin ortalamanın altında kaldığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.