Kocaeli

Cezaevlerinden tahliyeler

18:21 18 Ağustos 2016
Cezaevlerinden tahliyeler

Kocaeli'de, koşullu salıverilmesine 2 yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edilmelerine başlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunu'na eklenen geçici madde uyarınca, denetimli serbestlik koşuluyla, Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde bulunan cezaevlerinde işlemleri tamamlanan bazı hükümlüler tahliye edildi.

Tahliye edilen hükümlülerden Ali Köroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edilebilecekleri haberini aldıktan sonra tüm koğuşun büyük sevinç yaşadığını söyledi.

Adam yaralama suçundan 38 aydır cezaevinde bulunduğunu dile getiren Köroğlu, "Tahliyeme 3 gün kalmıştı. Erken çıktığım için çok sevinçliyim. Buradan 1 saat erken çıkmak bile mutluluk verici. Yarım saatin bile değeri var. Ailemi göreceğim, onlarla hasret gidereceğim. Uygulamada emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.

Hakan Acar da hükümet yetkililerine teşekkür ederek, ilgili maddenin genişletilerek diğer bazı suçların da bu kapsama alınması talebinde bulundu.

"Biz vatan satmadık, ülkemize ihanet etmedik." diyen Acar, "Her insan gibi bir hata yaptık, hatamızın da bedelini ödedik. Tahliyeme 1 yıl kalmıştı. Allah devletimizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Tahliye haberini alarak cezaevi önüne gelen hükümlü yakınlarının cezaevi önündeki bekleyişleri ise sürüyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.