Kocaeli

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

17:47 24 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki özel bir kolej, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında mühürlendi.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, milli eğitim, zabıta ve maliye ekipleri ile okulda arama yaptı.

Yapılan aramada bazı evraklara ve belgelere incelenmek üzere el konulurken, okuldaki demirbaşlar polis ve maliye ekiplerince kayda alındı. İşlemleri tamamlayan polis, daha sonra okulu mühürledi.

Okul kurucusu ve müdürü Saim Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın kendileri ile alakalı bir durum olmadığını öne sürerek, "Henüz olayın ne olduğunu bilmiyoruz. Arama ve sayım yapıldı. Şirketin büyük ortaklarından ve Milli Eğitim Bakanlığına akıllı tahta tedariki yapan Ömer Kurt ile alakalı bir durum söz konusu. Biz kendimizden eminiz, itiraz etme hakkımızın olduğunu söylediler.'' diye konuştu.

Okulun mühürlendiğini duyarak koleje gelen veliler ise yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Mühürlenen kolejin bin 200 öğrencisi bulunduğu, 170 öğretmen ve personelin görev yaptığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.