Kocaeli

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

15:09 26 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) 21 kişi, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 14 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 48 kişiden aralarında akademisyen ve yüksek lisans öğrencilerinin de bulunduğu 21 kişinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Kocaeli Adliyesine getirildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "Silahlı terör örgütü FETÖ'ye üye olma" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 52 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmış ve bu kapsamda 20 Ağustos'ta 14 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda KOÜ'de görevli 4 profesör, 1 doçent, 6 yardımcı doçent, 5 araştırma görevlisi, 3 öğretim görevlisi, 1 hemşire, 1 biyolog, 1 memur ve 26 yüksek lisans öğrencisi olmak üzere toplam 48 kişi yakalanmıştı.

Operasyonda gözaltına alınanlardan 26'sı dün adliyeye sevk edilmiş, 18 akademik ve idari personel ile yüksek lisans öğrencisi tutuklanmış, 5'i adli kontrol kararıyla olmak üzere, 8 kişi serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.