Kocaeli

30 Ağustos Zafer Bayramı

23:27 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Sakarya Valiliğince şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi, Kocaeli ve Bartın'da ise sivil toplum örgütleri tarafından "fener alayı" düzenlendi.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki bir restoranda şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen yemekte konuşanVali Hüseyin Avni Coş, katılımcıların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Ağustos'un zaferlerle dolu olduğunu belirten Vali Coş, Malazgirt'ten başlayıp Çaldıran, Otlukbeli, Mercidabık, Kosova, Mohaç, Belgrad ve Kıbrıs gibi zaferlerin elde edildiği önemli bir ay olduğunu söyledi.

Vali Coş, 15 Temmuz'da vatanı işgal etmek, milletin birlik ve beraberliğine kasdetmek isteyen darbeci hainlerin taşeron olarak kullanıldığı bir dış saldırıyla karşı karşıya kalındığını belirterek, "Silahlı kuvvetlerimizin içinde gizlenmiş, saklanmış asker üniformalı teröristlerin milletimizin, kendilerine emanet edilen savaş aletleriyle milletimizin en önemli makamlarını bombalamayarak, silahlısız vatandaşlarımızı katlederek ve yaralayarak gerçekleştirilen darbe girişimi vatandaşların demokrasiye olan bağlılıkları, vatana olan sevdaları ile Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve siyasi parti liderlerimizin ortak tavır almalarıyla önlenmiştir." diye konuştu.

FETÖ'yle mücadelenin 15 Temmuz'dan itibaren milli mücadele anlayışı içerisinde devam ettiğini dile getiren Coş, bu mücadelenin, terör örgütünün her yönüyle etkisiz hale getirilinceye kadar, birlik ve beraberliğin sağlanıncaya kadar devam edeceğini aktardı.

Coş, "Birlik ve beraberliğimize, istikbalimize, hürriyetimize verdiğiniz büyük destek için, canınız, kanınız pahasına her zaman esirgemediğiniz ortaya koyduğunuz büyük fedakarlık, kahramanlık için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.


- Kocaeli


Kocaeli'nde de kutlamalar kapsamında sivil toplum kuruluşu üyelerince "fener alayı" düzenlendi.

Kocaeli Yahyakaptan Mahallesi'nde Süleyman Demirel Kültür Merkezi önünde toplanan Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, ellerindeki fener, meşale, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüdü.

Bisikletliler Derneği üyelerinin de bisikletleriyle katıldığı yürüyüş, Yahyakaptan Amfi Tiyatroda şiir ve Türkü dinletisinin ardından sona erdi.

Karamürsel ilçesinde de Kayacık Mahallesi Mürselgazi Spor Tesisleri'nde toplanan grup, Dörttemmuz Mahallesi'nden Atatürk Anıtı önüne kadar ellerindeki fener ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

Atatürk Anıtı'na gelen kortej, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından meydandan ayrıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin organize ettiği ''Teröre Lanet ve Zafer Yürüyüşü''ne, Kaymakam Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


- Bartın


Bartın'da ise Cumhuriyet Halk Partili vatandaşlar ile bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri Bülent Ecevit Bulvarı'nda bir araya geldi. Ellerinde fener, Türk bayrakları ve Atatürk posteri taşıyan grup, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" gibi slogan attı.

Orduyeri Köprüsü'nde sonlanan yürüyüşe CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP Bartın İl Başkanı Mehmet Arslan, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.