Kocaeli

Kocaeli'deki cinayet davası

13:26 07 Eylül 2016
Kocaeli'deki cinayet davası

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçen yıl tarlada elleri bileklerinden kesilmiş ve ağzı bantlanmış bulunan Nuran Dutlu'yu öldürdükleri iddiasıyla görülen davada 2'si tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer ile Dutlu'nun annesi Hediye Görmüş'ün yanı sıra tarafların avukatları katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Sanıklar Özer ve Yıldız'ın avukatları, müvekkillerinin tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Canfer Can ise isnat edilen suçun niteliği ve mevcut delil durumu dikkate alındığında sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, Yıldız ve Özer'in tutukluluk halinin devamı, tanık Cemal Duman'ın ifadesinin alınması için İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılmasını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

- "Çocuğumun kanı yerde kalmasın"

Anne Görmüş, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulmasını istediklerini belirterek, sorumluların en ağır cezayı almasını talep etti.

Görmüş, "Çocuğumun kanı yerde kalmasın yeter ki." dedi.

- Olay

İzmit ilçesinde 22 Ocak 2015'te, bir tarlada elleri bileklerinden kesilmiş, ağzı bantlanmış kadın cesedi bulunmuştu. Anne Hediye Görmüş, sağ ayak topuğundaki doğum lekesi ve dövmesinden kayıp kızı Nuran Dutlu'yu teşhis etmişti.

Cinayetin ardından Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer tutuklanmış, 6 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.