Kocaeli

Preveze Deniz Zaferi'nin 478. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

14:58 27 Eylül 2016
Preveze Deniz Zaferi'nin 478. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

Preveze Deniz Zaferi'nin 478. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında Donanma Komutanlığında tören düzenlendi.

Gölcük Garnizon Sineması'ndaki ilk programda, Preveze Deniz Zaferi ve Türk Deniz Kuvvetlerine ilişkin sunum yapıldı. Daha sonra katılımcılar, yıl dönümüyle ilgili resim ve obje sergisini gezdi.

Törene, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Yalçın Payal, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Ayhan Eken, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Berker Emre Tok, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükatay, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile gaziler ve öğrenciler katıldı.

Daha sonra Oramiral Kösele, Poyraz Limanı'na geçti. Oramiral Kösele, makam şoförü Yüksel Başoğlu ile onun şehit oğlunun isminin verildiği Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu öğrencileriyle sohbet etti.

TCG Kemalreis Fırkateyni ve TCG Tufan Hücumbotu'nda katılımcıların iştirakiyle öğle yemeği yendi.

- Gemiler vatandaşların ziyaretine açıldı

Program kapsamında, Poyraz Limanı'nda bulunan TCG Kemalreis Fırkateyni, TCG Tufan Hücumbotu ve TCG 18 Mart Denizaltısı, vatandaşların ziyaretine açıldı.

Gruplar halinde gemileri gezen vatandaşlara, subaylar tarafından bilgi verildi.

Belediye Başkanı Ellibeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, limanda ziyarete açılan gemileri gezdiklerini, Donanma Komutanlığının bu jestinin mükemmel olduğunu söyledi.

Gölcük ile donanmanın "etle tırnak" gibi olduğunu ifade eden Ellibeş, güçlü Türk donanmasının dünyanın her yerinde görev icra edebildiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.