Kocaeli

Kocaeli'de hırsızlık iddiası

17:27 21 Ekim 2016
Kocaeli'de hırsızlık iddiası

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 10 eve giren kişi ya da kişilerce 20 bin lira çalındığı ifade edildi.

Alınan bilgiye göre, Tüysüzler Mahallesi'ndeki Doğukan, Feride, Mahsuni Şerif, Levent ve Dileyen Sokaklarında yaşayan 10 aile, sabah uyandıklarında evlerine hırsız girdiğini fark edince durumu polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, hırsız girdiği tespit edilen evlerde incelemelerde bulundu.

Evlerine hırsız giren 6 ev sahibi şikayetçi olurken, diğer 4 kişiyse evden bir şey çalınmaması üzerine şikayette bulunmadı.

Mutfak camlarını kırıp içeri girdikleri belirlenen kişi ya da kişilerin 20 bin lira değerinde ziynet eşyası ve para çaldığı ifade edildi.

Tüysüzler Mahallesi Muhtarı Selahattin Harata, yaşadıkları olay karşısında şaşkın olduklarını belirterek, "17 Ekim sabahı mahallemizde bulunan 10 haneye hırsız girdi. Bu ev sahiplerinden 6'sı polise giderek şikayette bulundu. Polis incelemelerde bulundu. Hırsızlar bütün evlere mutfak camlarını kırarak girmişler. Bazı arkadaşlar hırsızları duymuş ve görmüş, bağırmak istemiş ama bağıramamış. Hareket bile edememişler." dedi.

Polis ekiplerinin yaptığı incelemelerde hırsızların "bayıltıcı gaz" kullanmış olabileceğinin görüldüğünü ifade eden Harata, "Mahallede daha önce aynı aylarda 2 kez hırsızlık yaşandı. Bu mahallede daha çok müstakil veya en fazla üç katlı binalar var. Site yok. Güvenlik görevlileri ve kameralardan sitelere giremeyen hırsızlar bizim mahalleyi seçiyor. Hırsız giren evlerde çocukların psikolojileri bozuldu. Polisimiz görevini yapıyor ancak bunlar iflah olmuyor. Her serbest kaldıklarında yeniden iş başı yapıyorlar." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.