Kocaeli

"Sanayi kenti"nin kapasite kullanım oranı arttı

13:32 26 Ekim 2016
"Sanayi kenti"nin kapasite kullanım oranı arttı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'deki firmaların kapasite kullanım oranlarının geçen aya göre arttığını bildirdi.

Zeytinoğlu, yazılı açıklamasında, KSO tarafından her ay açıklanan Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranının ekim ayında, geçen yılın aynı dönemine göre 0,6 puan azalarak yüzde 70 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Firmalardan bu ay aldıkları geri bildirimlere göre kapasite kullanım oranlarında geçen aya göre 0,4 puan artış olduğunu vurgulayan Zeytinoğlu, "Yaptığımız araştırmada firmalarımızın yüzde 55,5'i kapasitelerinin bir evvelki aya göre arttığını bildirdi." ifadesini kullandı.

Zeytinoğlu, Kocaeli genelinde, makine, otomotiv, plastik ve kauçuk sektörlerinde kapasitelerin ortalamanın üzerinde gerçekleştiğine işaret ederek, bunda otomotiv sektör yoğunluğu ve kış aylarının başlamasıyla kış lastiği talebindeki artışın etkisi olduğunu aktardı.

Firmaların iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerine de değinen Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"Kocaeli genelinde sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada, firmalarımızın yüzde 19'u, kasım ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının artacağını, yüzde 57'si ise bu miktarın değişmeyeceğini ve yüzde 24'ü azalacağını beklemektedir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 15'i dış piyasa siparişlerinin artacağını, yüzde 64'ü sipariş miktarında bir değişme olmayacağını ifade etmişlerdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.