Kocaeli

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları

14:12 04 Kasım 2016
Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları

Atletizm, masa tenisi, yüzme, karma futbol ve karma basketbol branşlarında gerçekleştirilen Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) yapıldı.

KOÜ Gazanfer Bilge Spor Salonu'ndaki oyunlara 7 ilden 208 sporcu katıldı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Özel Olimpiyatlar'ın dünyada 178 ülkede faaliyet gösteren ve genellikle öğrenme güçlüğü çeken bireylerin sporla topluma kazandırılmasına yönelik etkinlikler düzenleyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Dünyada Özel Olimpiyatlar'ın 4,5-5 milyon sporcusu bulunduğunu ifade eden Civelek, "Özel Olimpiyatlar bunun Türkiye'deki uzantısı. Biz özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine devam eden kardeşlerimizi spor yoluyla topluma kazandırmak için bir çaba harcıyoruz. Bu çabanın da meyvelerini alıyoruz. Bu, sezonun 2. bölgesel oyunu. Senede 5 bölgesel oyun yapıyoruz. Amacımız, sporu araç olarak kullanarak öğrenme güçlüğü çeken kardeşlerimizin topluma kazandırılması." şeklinde konuştu.

Son yıllarda, özel sporcularla partner sporcuların takım oluşturduğunu aktaran Civelek, "Spor yaparak birbirlerini daha iyi tanımaları sağlanıyor. Organizasyonla ön yargıları yıkmaya çalışıyoruz. Toplumda engellilere yönelik bazı ön yargılar var. Bizde daha çok acıma hissiyle bakılır. Biz onların topluma katılması için bir şeyler yapılması gerektiğini düşünerek bu işe başladık. Onları hayata bağlayacak faaliyetler yapılması önemli, biz de bunu yapıyoruz. Bu şekilde de ön yargıları kırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Oyunlarda, 84 yaşındaki master atlet Nuri Sabuncu, özel sporcularla bir araya geldi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.