Kocaeli

Kocaeli'de Milli İstihdam Seferberliği

17:27 20 Şubat 2017
Kocaeli'de Milli İstihdam Seferberliği

Kocaeli'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine ilişkin toplantı gerçekleştirildi.

Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odasında (KSMMMO), Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik .aşkanlığında Milli İstihdam Seferliği İstişare Toplantısı yapıldı.

Büyükçelik, toplantıda yaptığı konuşmada, Milli İstihdam Seferberliği ile yüzde 12,1'e yükselen işsizliği azaltacaklarını belirterek, "İşsizlik oranı gençlerde daha fazla. Bu seferberlik için İşsizlik Sigortası Kanunu'nda geçici değişikliklerin yanında İŞKUR'un ve diğer kurumların teşvikleri var. Bu toplantılar sayesinde kaç kişi işe girdi, kaç kişi işe çıktı bu istatistikleri takip edebileceğiz." diye konuştu.

Kocaeli İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz da Milli İstihdam Seferberliği ile iş verene 666,6 lira SGK prim teşviki uygulanacağını belirterek, şu bilgileri verdi:

"İstihdam seferberliği kapsamında bir işçi alana toplam 773,7 lira destek sağlanacak. Bu da işveren maliyetinin yüzde 35,5'ine karşılık gelmektedir. Prim teşviği diğer teşviklerden farklı işçi ve iş veren hissesi, gelir vergisi, damga vergisi kalemlerinin tamamını kapsamaktadır. İlave istihdamı garantileyen, iş gücü istatistiklerini doğrudan etkileyen yapıdadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.