Kocaeli

"15 Temmuz Milli İrade Destanı Yazarlık Yarışması"

13:02 22 Şubat 2017
"15 Temmuz Milli İrade Destanı Yazarlık Yarışması"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "15 Temmuz Milli İrade Destanı Yazarlık Yarışması"na, 28 Nisan'a kadar başvuruda bulunulabilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Dairesine bağlı Şehir Tiyatrolarının düzenlediği "15 Temmuz Milli İrade Destanı" yazarlık yarışmasıyla 15 Temmuz darbe girişimi benzeri bir felaketle tekrar karşılaşmamak için gelecek nesillerin tiyatro sanatı üzerinden bilinçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Tiyatro oyunu yazma yarışmasına katılacak eserlerin, oluşturulacak Seçici Kurul Üyeleri tarafından konu, dil, süre, dramatik oyun yazma teknikleri ve yarışma amaçlarına uygunluk kriterleri üzerinden değerlendirileceği vurgulanan açıklamada, "Yarışmada birinciliği elde eden eser sahibine 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin lira ödül verilecek. Mansiyon almaya hak kazanan üç eser için ise ödül 5’er bin lira olacak. Ödül alan eser, birden fazla kişi tarafından ortaklaşa yazılmış ise ödül miktarı aralarında eşit olarak bölünecek. Yarışmanın seçici jürisi üniversitelerin güzel sanatlar fakülteleri, devlet konservatuvarları, devlet tiyatroları ve KBB Şehir Tiyatroları öğretim üyeleri, oyuncuları ve dramaturglarından oluşuyor." ifadesi kullanıldı.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü Halkla İlişkiler Birimine başvurabilecekleri bildirilen açıklamada, eserlerin 28 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar teslim edilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, yazarlık yarışmasının sonuçlarının 3 Temmuz Pazartesi günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin www.kocaeli.bel.tr web sitesinde duyurulacağı, ödül töreninin ise 11 Temmuz Salı günü gerçekleştirileceği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.