Kocaeli

Kocaeli'de FETÖ/PDY davası

14:33 22 Şubat 2017
Kocaeli'de FETÖ/PDY davası

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen eski komiser yardımcısının yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan eski komiser yardımcısı Uğur Soylu ve avukatı Abdullah Serdar Önür katıldı.

Soylu, savunmasında hakkındaki suçlamaları reddetti.

Akıllı telefonunu 2012 yılında aldığını ve bilişim alanına merakı bulunduğunu ifade eden Uğur Soylu, bu süreden sonra telefonuna birçok program indirerek kullandığını söyledi.

Soylu, ByLock kullandığını hatırlamadığını ileri sürerek, "Böyle bir programı kullansam hatırlardım ama ByLock'un 2014-2016 yılları arasında App Store ve Google Play'den indirilebildiğini öğrendim. İndirmiş olabilirim, ihtimal dahilindedir. ByLock indiren herkes örgüt üyesi olamaz, görüşme içeriğinin tespit edilip örgütle irtibatlandırılması lazım. Ben hiçbir örgüt üyesiyle iletişime geçmedim. Örgütle bir bağım yoktur. Tahliyemi istiyorum." şeklinde konuştu.

- "Linç girişimine uğrayabilirim düşüncesiyle yurt dışına çıktım"

15 Temmuz darbe girişimini FETÖ'nün yaptığının ortaya çıktığını dile getiren Uğur Soylu, "Darbe girişiminden sonra bu örgüte üye olduğum iddia edilerek meslekten ihraç edildim. Her an linç girişimine uğrayabilirim ve artık iş bulamam düşüncesiyle kaçak yollardan yurt dışına çıktım, çünkü pasaportum da iptal edilmişti. Romanya polisi bizi yakaladı. Bulgaristan'a teslim etti oradan da sınır dışı edilerek Türkiye'ye getirildim." ifadesini kullandı.

Avukat Önür de müvekkilinin örgüte üye olduğuna ilişkin bir delil bulunmadığını savunarak, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, savunma için süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.