Kocaeli

"Sanayi kenti"nin kapasite kullanım oranı

17:10 22 Şubat 2017
"Sanayi kenti"nin kapasite kullanım oranı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranının şubat ayında yüzde 70,4 olarak belirlendiğini bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kocaeli Sanayi Odası tarafından her ay açıklanan Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranlarının şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre değişmediğini belirtti.

Firmalardan bu ay aldıkları geri bildirimlerden, kapasite kullanım oranlarında geçen aya göre 0,3 puan azalış yaşandığını aktaran Zeytinoğlu, "Kocaeli sanayisinin kapasite kullanım oranı şubat ayında yüzde 70,4 olarak belirlendi. Firmalarımızın yüzde 57’si kapasite kullanımlarının geçen aya göre gerilediğini belirtti. Azalış nedenleri arasında iç ve dış piyasalardaki durgunluk ve belirsizliklere bağlı ürün talebindeki daralma gösterilmiştir." ifadesini kullandı.

Zeytinoğlu, Kocaeli genelinde otomotiv, metal, makine, plastik ve kauçuk sektörlerinde kapasite kullanımlarının ortalamanın üzerinde gerçekleştiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kocaeli genelinde sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada, firmalarımızın yüzde 20’si, şubat ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının arttığını, yüzde 58’i ise bu miktarın değişmediğini ve yüzde 22’si azalacağını belirtmiştir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 19’u dış piyasa siparişlerinin arttığını, yüzde 64’ü sipariş miktarında bir değişme olmadığını, yüzde 17’si ise azaldığını ifade etmişlerdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.