Kocaeli

Vali Güzeloğlu'dan şehit ailelerine ziyaret

13:37 23 Şubat 2017
Vali Güzeloğlu'dan şehit ailelerine ziyaret

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DEAŞ mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim'in ve Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen üniversite öğrencisi Ömer Can Açıkgöz’ün ailesine ziyarette bulundu.

Şehit Murat Tevlim'in Darıca ilçesindeki babaevine giden Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu'na Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve eşi Zeynep Karaman eşlik etti.

Şehit ailesinin hatırını soran ve taleplerini dinleyen Güzeloğlu, ülkenin birlik ve beraberliği için canlarını seve seve veren ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitleri şükran ve minnetle andıklarını belirtti. Güzeloğlu, her zaman şehit ailelerinin yanlarında olduklarını bildirdi.

Vali Güzeloğlu, Tevlim'in kızı Defne Yağmur'u kucağına alıp severek, "Allah sağlıklı, hayırlı, uzun ve güzel ömürler versin." dedi.

Darıca İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç'in şehit Tevlim için okuduğu duanın ardından baba Mustafa ile anne Bilsen Tevlim, Vali Güzeloğlu'na kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

- "Demokrasisine sahip çıkmış ve tarihe ismini yazdırmıştır"

Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan Ömer Can Açıkgöz'ün ailesini de ziyaret eden Güzeloğlu, şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi aziz milletimiz dünyada emsali görülmemiş bir iman ve inançla, göğsünü tanklara, jetlere ve helikopterlere siper ederek, demokrasisine sahip çıkmış ve tarihe ismini yazdırmıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliği için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun."

Açıkgöz’ün babası Fahrettin ile annesi Nebiye Açıkgöz de ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Ziyarette, Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu'na Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ve eşi Emine Arslan da eşlik etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.