Kocaeli

Kocaeli'de 3,5 ton midyeye ele konuldu

17:01 23 Şubat 2017
Kocaeli'de 3,5 ton midyeye ele konuldu

İzmit ve Dilovası ilçelerinde yapılan kontrollerde, kaçak çıkarılan 3 bin 550 kilogram midye ve 40 kilogram sülünez ele geçirildi, 4 kişiye para cezası kesildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, su ürünlerinde yasadışı avcılıkla mücadele çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ve İzmit İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrolü ekipleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve polis ekiplerince koordineli yapılan denetimlerde, Kirazlı Dere-Kuş Cenneti mevkisinde sabah ve akşam saatlerinde iki adet yasa dışı çift kabuklu yumuşakça avcılığına rastlanıldığı aktarılan açıklamada, "40 kilogram sülünez ile çeşitli avcılık malzemeleri ve 150 kilogram midye (Akivades), 2 takım dalış kıyafetine el konulmuş toplamda 3 kişiye idari para cezası uygulanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dilovası İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerince yapılan yol kontrolü sırasında araç üzerinde 3 bin 400 kilogram kara midyeye el konularak imha edilmiş ve 1 kişiye idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca Kartepe sınırlarında bulunan akarsular ile Sapanca Gölü üzerinde yapılan denetimlerde 500 metre misina ağına rastlanılmış, gölden çıkarılan misina ağına el konularak imhası gerçekleştirilmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.