Kocaeli

Gölcük'te orman bakım çalışması

10:53 26 Şubat 2017
Gölcük'te orman bakım çalışması

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2017 yılı orman bakım çalışmalarının nisan ayı öncesinde başlaması hedefleniyor.

Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017 yılının kış döneminin sert ve çetin geçmesinden dolayı yapılan orman bakım çalışmalarının erteleneceğini belirterek, işletme müdürlüğünün faaliyet alanlarında yapılan çalışmaların mevsim şartları elverişli olduğu sürece belirlenen zamanda tamamlandığını söyledi.

2016 yılı sonu itibariyle çalışmaların belirlenen program dahilinde tamamlandığını ifade eden Kaptanoğlu, "Fakat 2017 yılı programlarını uygulamaya başlamadan yılbaşı itibariyle kar yağışının yoğun olması ve sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin altında seyretmesi sahalara ulaşımı engellemiştir. Sahalara yağan kar, aşırı soğukların etkisi ile kalıcı bir kar tabakası oluşturmuştur. Ormanlarda silvikültür müdahalelerinin yapılması bu koşullardan ötürü 2017 yılı için gecikeceği görülmektedir." diye konuştu.

Kaptanoğlu, çalışmalara öncelik olarak alçak rakımlarda bulunan kestane işletme sınıfında kalan sahalarda gerçekleştireceğini dile getirerek, "Yüksek rakımlarda ise karların erimesi ve yolların işletme müdürlüğümüz tarafından açılmasıyla hız kaybetmeden çalışmalara başlanacaktır. Temennimiz nisan ayını bulmadan orman bakım işlerine başlamaktır." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.