Kocaeli

Bakan Işık yerel medya temsilcileriyle buluştu

13:38 04 Mart 2017
Bakan Işık yerel medya temsilcileriyle buluştu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TSK'daki personel alımına yönelik açıklamalarına ilişkin, "Polemik yapmada ve bu yönünü geliştirmede gerçekten fevkalade başarılı. Yani TSK'ya, ilgiyi gösteren bir konuyu bile alıp işsizliğe bağlamak bir maharet işi. Bu noktada gerçekten Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu gelişimini görmezden gelemeyiz. Bu polemik yönünü çok geliştirdiği için kendisini tebrik ediyoruz. Bir başarılı yönü var." dedi.

Bakan Işık, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından İzmit ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Yerel Medya Bakanlarıyla Buluşuyor" etkinliğinde, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, TBMM'deki grup toplantısında "TSK'daki 30 bin personel alımına yaklaşık 500 binlik müracaatın, işsizlik nedeniyle yapıldığı" yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Işık, bu açıklamalara şaşırdığını, 30 bin kişilik kadro için 500 bin müracaat olmasını, aslında halkın TSK'ya olan ilgisinin bir göstergesi olarak yorumladığını söyledi.

Işık, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra meydana gelen olayların, TSK'da personel açığı oluşmaması için halkın gösterdiği ilginin bir yansıması olarak değerlendirdiğini dile getirerek, "Kaldı ki bizim genlerimizde vardır. Söz konusu vatansa geri her şey teferruattır. Gençlerimizin bu noktada yaptığı başvuru aslında milletimizin TSK'ya gösterdiği ilginin somut bir göstergesidir. Ama Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasını görünce her konuyu negatif tarafa çekme ve polemik konusu yapma alışkanlığının Sayın Kılıçdaroğlu'nun vatan savunması noktasına da taşıması beni üzdü." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık 7 yıldır genel başkan olduğunu anımsatan Işık, "7 yıldır partisinin oy oranını arttıramadı ama bir konuda gerçekten ilerleme kaydettiğini söylemek durumundayım. Polemik yapmada ve bu yönünü geliştirmede gerçekten fevkalade başarılı. Yani TSK'ya ilgiyi gösteren bir konuyu bile alıp işsizliğe bağlamak bir maharet işi. Bu noktada gerçekten Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu gelişimini görmezden gelemeyiz. Polemik yönünü çok geliştirdiği için kendisini tebrik ediyoruz. Bir başarılı yönü var." ifadesini kullandı.

- "FETÖ'yle mücadele bir beka mücadelesidir"

Işık, bir gazetecinin "FETÖ'yle ilgili operasyonlar sulandırılmak isteniyor. Malum yapının önemli isimleri serbest bırakılıyor. Araştırdığımızda dosya içinin boş olduğuyla karşılaşıyoruz." şeklindeki sözlerine cevaben, Türkiye'nin FETÖ'yle mücadelesinin bir beka mücadelesi olduğunu vurgulayarak, bunu kimsenin hafife alma lüksünün olmadığını bildirdi.

Işık, gelişen olayların örgütün ne kadar büyük bir ihanet içinde olduğunu gösterdiğini anlatarak, bunun için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.

"Dosyaların içinin boş olmasının kabul edilemez." olduğunu belirten Işık, şunları kaydetti:

"Burada emniyet birimlerimiz, cumhuriyet savcılıklarımız ilgili sorumlu hangi kurul, kuruluş ve birey varsa gerekeni yapmak zorundadır. Hukuk devletindeyiz, cumhuriyet savcılarının yapması gereken işi kamu bürokrasisinin yapmasını bekleyemeyiz, bu yetki aşımı olur. Herkes kendi görev, yetki ve sorumluluk alanı içerisinde elinden gelenin en iyisini yapmak zorundadır."

Hiçbir masumun canının yanmaması için dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Işık, uluslararası bağlantıları olan tehlikeli bir örgüt olduğu için de bu konuda temkinli davranılması gerektiğini vurguladı.

Işık, ülke ve devletin beka meselesi olduğu için de FETÖ'yle mücadelede kararlı olunması gerektiğini dile getirerek, bunu da kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

FETÖ'cülerin, referandumla ilgili nasıl bir kampanya yaptığını herkesin gördüğünü belirten Işık, onların referandumdan "hayır" oyu çıkması içinde ellerinden geleni yaptığını söyledi.

Işık, referanduma FETÖ, PKK ve aşırı sol örgütlerin "hayır" dediğini ifade ederek, "Sizler de halktan 'hayır' bekliyorsunuz. Bu bizim halkımızın kabul edeceği bir şey değildir. Şu anda referanduma 40 gün kaldığı için insanlar dikkatli değerlendirmeler yapıyor. Elbette FETÖ'yle mücadeleyi halk oylaması var diye yavaşlatacak değiliz. FETÖ'yle mücadeleden vazgeçecek değiliz." diye konuştu.

(Sürecek)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.