Kocaeli

İzmit Belediyesi tarihe sahip çıktı

11:47 24 Nisan 2017
İzmit Belediyesi tarihe sahip çıktı

İzmit Belediyesi, ilçede istimlak yoluyla kamulaştırdığı tarihi binayı restore ettiriyor.

İzmit Belediyesince Cedit Mahallesi Baç mevkisinde bulunan ve 900 bin lirası nakit, 307 bin liralısı da yapı karşılığı istimlak bedeliyle kamulaştırılan tarihi binada başlatılan restorasyon çalışması devam ediyor.

Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit'in buram buram tarih kokan bir şehir olduğunu ifade etti.

Şehrin her mahallesi, her sokağında tarihin izlerine rastlamanın mümkün olduğunu dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"Biz, 'tarihine sahip çıkmayan geleceğine de sahip çıkmaz' anlayışıyla yok olmaya yüz tutmuş tarihi eserlerimizi bir bir geri kazanmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda şehir genelinde gerek restorasyonlarla gerekse iyileştirmelerle onlarca tarihi eseri yok olmaktan kurtardık. Baç bölgesindeki tarihi yapı da yıllardır bakım bekliyordu. Yapı özel şahıslara ait olduğu için çok fazla bir şey yapılamıyordu. Büyük uğraşlar sonucunda binayı belediye bünyesine alarak restorasyon çalışmalarını başlattık. Restorasyonun tamamlanmasıyla binayı, yine sosyal belediyecilik çalışmalarımız kapsamında halkımızın hizmetine sunacağız. Hem şehrimiz bir tarihi binasını daha geri kazanacak hem de tarih kokan bir yapı belediyecilik hizmetlerinden faydalanmış olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.