Kocaeli

Kocaeli'de böbrek nakli

16:35 10 Mayıs 2017
Kocaeli'de böbrek nakli

Kocaeli Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde geçen ay açılan organ nakil merkezinde 3 hastaya böbrek nakli yapıldığı bildirildi.

Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Şenol Ergüney, düzenlenen basın toplantısında, kamu hastanelerinin Türkiye'de verilen sağlık hizmetinin omurgasını oluşturduğunu ifade etti.

Kocaeli'nin şu anda Türkiye'deki 30 sağlık merkezinden biri konumunda olduğunu vurgulayan Ergüney, inşaatı devam eden şehir hastanesi planlanırken Kocaeli'nin cerrahi alanda Türkiye'nin belli merkezlerinden biri olarak öngörüldüğünü kaydetti.

Ergüney, böbrek naklinin yüksek teknoloji ile çok uyumlu ekip çalışması gerektiren cerrahi işlem olduğunu anlatarak, "Bu alanda İstanbul ve Ankara ile birkaç ilimiz öne çıkmaktadır. Kocaeli'de de biz kamu hastaneleri olarak böbrek nakli gibi yüksek teknoloji ile yüksek cerrahi beceri gerektiren ve hastaların çok iyi takip edilmesini gerektiren bir merkezi başarıyla hizmete açtık." ifadelerini kullandı.

Başhekim Güneş ise verdikleri nitelikli hizmet ile bölgenin gözde sağlık merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini, üniversite hastanesi olma misyonunu üstlenmeleri dolayısıyla ilklerin öncüsü olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kocaeli'nin Türkiye'de organ bağışı noktasında İzmir ve İstanbul'dan sonra üçüncü sırada yer aldığına dikkat çeken Güneş, bundan dolayı hastane olarak gerekli adımları attıklarını ve geçen yılın mayıs ayında "böbrek nakil merkezi ruhsatı" aldıklarını kaydetti.

Doç. Dr. Güneş, gerekli altyapı kurulduktan sonra geçen ay hizmet vermeye başladıklarını dile getirerek, "Bugüne kadar ikisi kadavradan olmak üzere toplam 3 böbrek nakli başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu hastanemiz ve ilimiz için büyük bir başarıdır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.