Kocaeli

Ortopedi Hemşireliği Sempozyumu

16:35 29 Mayıs 2017
Ortopedi Hemşireliği Sempozyumu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Hemşirelik Haftası dolayısıyla "Ortopedi Hemşireliği Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Şenol Ergüney, dünyanın hızla değiştiğini belirterek, bu süreçte doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının kendilerini dinamik bir yapı içine sokmak zorunda olduğunu söyledi.

Hastane başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş de hastane olarak tüm personelin eğitimine önem verdiklerini anlatarak, "Nitelikli hizmet verebilmek için bu eğitimler önem arz etmektedir. Farklı branşlarda sempozyumlar düzenlemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç ise "Sempozyumda amacımız hasta güvenliğine dikkat çekmek, ortopedi ve travmatoloji hastalarında terapötik iletişim ve hemşirelik bakımının önemini vurgulayıp, ameliyathaneden canlı yayın ile hemşirelerin görev ve sorumluluklarını paylaşmaktır." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun oturum bölümüne geçildi.

İlk oturumda "Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde Hasta Güvenliği", "Ortopedi Hemşireliğinde Hasta ve Hasta Yakını ile Terapötik İletişim" ve "Ortopedi ve Travmatoloji Hemşireliğinde Stresle Baş Etme Yöntemleri" konuları anlatılırken, ikinci oturumda da total diz artroplastisi öncesi ve sonrası hemşirelik bakımı ile rehabilitasyon konularında sunum yapıldı.

Oturumların ardından ameliyathaneden canlı yayınla hemşireler tarafından uygulamalı olarak ameliyathane hazırlık süreci, aseptik el yıkama teknikleri, hasta güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken hususlar, ameliyathanede çalışan hemşirelerin görev ve sorumlulukları uygulamalı olarak aktarıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.