Kocaeli

Sanayi kentinden 1,9 milyar dolarlık ihracat

12:53 09 Haziran 2017
Sanayi kentinden 1,9 milyar dolarlık ihracat

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli gümrüklerinden mayıs ayında 1,9 milyar dolar ihracat gerçekleştiğini bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kocaeli gümrükleri tarafından açıklanan Kocaeli dış ticaret rakamlarını değerlendirdi.

Mayıs ayında Kocaeli'den 1 milyar 880 milyon dolar ihracat ve 4 milyar 118 milyon dolar ithalat yapıldığını bildiren Zeytinoğlu, "Geçtiğimiz yılın mayıs ayına göre Kocaeli gümrüklerinden yapılan ihracat yüzde 40,4, ithalat ise yüzde 14,2 arttı. Türkiye geneliyle birlikte ilimizde de ihracat artışlarının süreklilik kazanmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

İhracatta en yüksek mayıs ayı gerçekleşmesi olduğunu vurgulayan Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"2017 yılına iyi bir ihracat performansıyla başladık ve devam ediyoruz. İlimiz ihracatında bir önceki yıla göre kesintisiz artış gerçekleştiriyoruz. Kocaeli gümrüklerinden mayıs ayında 1,9 milyar dolar ihracat gerçekleşti. Mayıs ayında ilimizin öncü sektörlerinden başta otomotiv, kimya, demir çelik ve tekstil olmak üzere birçok sektör ihracatlarını arttıran sektörler olarak karşımıza çıkıyor. Buradan tüm ihracatçı firmalarımızı kutluyoruz. İlk 5 aylık döneme baktığımızda ihracatımızın yüzde 36,8 artarak 9 milyar 807 milyon dolar, ithalatımızın yüzde 11,8 artarak 17 milyar 626 milyon dolar ve dış ticaret hacminin yüzde 19,7 artarak 27 milyar 433 milyon dolar olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Aynı dönemde Türkiye dış ticaretinin yüzde 17,9'unu karşılayan ilimiz, tek başına ülke ihracatının yüzde 15,3'üne, ithalatının ise yüzde 19,8'ine katkı sağladı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.