Kocaeli

Kocaeli'de 15 Temmuz şehitlerinin anısı yaşatılacak

14:35 20 Haziran 2017
Kocaeli'de 15 Temmuz şehitlerinin anısı yaşatılacak

Başiskele Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların anısını yaşatmak için "15 Temmuz Milli İrade ve Şehitler Parkı" inşa ediyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'ın talimatıyla Yeşilyurt Mahallesi'nde 8 bin metrekare alan üzerine yapım çalışmaları devam eden "15 Temmuz Milli İrade ve Şehitler Parkı" 15 Temmuz'da açılacak.

Ayaz, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz günü hain darbe girişiminde, Türkiye'nin bağımsızlığını savunmak için hayatını feda eden şehitlerin isimlerinin bu parkta ölümsüzleşeceğini belirtti.

Park içerisinde Türk milletinin hain darbeye karşı kahramanlığını yansıtan görsellerin yer alacağını aktaran Ayaz, şunları kaydetti:

"Yeşilyurt Mahallesi'nde 8 bin metrekare alan üzerinde yapımı devam eden parkta eski adıyla İstanbul Boğaz Köprüsü üzerinde yaşananlar anlatılacak. Park içine yapılan görseller içerisinde kamyonetle ve yürüyerek tankların üzerine giden vatandaşlar, askerler, bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi binası, hilal şeklinde 249 temsili şehitlik ve servi ağacı, tören alanı, yıldız şeklinde müzayede alanı ve darbeler tarihi sunum odası yer alacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.