Kocaeli

15 Temmuz şehitleri için "249 bin Yasin" okunacak

15:34 22 Haziran 2017 1 Yorum Var
15 Temmuz şehitleri için "249 bin Yasin" okunacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği işbirliğiyle "Bir Yasin de Sen Oku" kampanyası kapsamında, 15 Temmuz şehitleri için 249 bin Yasin-i Şerif okunması için internet üzerinden "duaya davet" etkinliği yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

İzmit 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenecek program kapsamında, şehitler için 249 bin Yasin-i Şerif okunması için internet üzerinden "duaya davet' etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte ayrıca, Türkiye'nin farklı illerinden gelecek olan 249 hafız, sahnede oluşturacakları Türk bayrağı kareografisiyle şehitler için okudukları hatimlerin son cüzünü tilavet edecek.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin yapacağı çalışma kapsamında etkinlik öncesinde farklı illerdeki İmam Hatip Liselerinde okuyan 249 hafız öğrenci, program tarihine kadar hatimler okuyacak. "Bir Yasin de Sen Oku" kampanyası kapsamında 249 bin Yasin-i Şerif okunması planlanıyor.

Yasin okumak isteyenler, "www.duayadavet.org" web sitesinden kayıt yaptırabilecek. İnternet sitesine girenler, kaç adet Yasin okumak istiyorlarsa sitedeki ilgili bölüme yazabilecek. Sitede 15 Temmuz şehitlerinin isimleri ve fotoğraflarıyla o gece yaşananları anlatan bilgi ve görsellerle etkinlik programı da yer alıyor.

Ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği programda 15 Temmuz girişiminin başladığı saat olan 21.32'de İl Müftülüğü tarafından Kocaeli'deki camilerden salalar okutulacak. Alana kurulacak LED ekranlarda 15 Temmuz gecesini anlatan çarpıcı görüntülerin yer aldığı belgesel film gösterimi yapılacak.

Sabaha kadar alanda nöbet tutacak olan vatandaşlar, şehitler için okunacak duanın ardından hep birlikte sabah namazı kılacak.


YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Bülent vural 6 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz şeit ler için ve sevgili peygamberimiz için ve bütün şeit ler için ve allah rızası için okuduğum Yasini gönderiyorum allah kabul etsin amin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.