Kocaeli

Haziran ayı enflasyon rakamları

15:23 03 Temmuz 2017
Haziran ayı enflasyon rakamları

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, enflasyondaki düşüşün gelecek ay bir miktar daha hızlanarak devam edeceğini tahmin ettiklerini ve TÜFE'de 1 puan gerileme beklediklerini belirtti.

Zeytinoğlu, haziran ayı enflasyon verilerini değerlendirdiği yazılı açıklamasında, söz konusu ayda Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,27 azaldığını ve yıllık bazda yüzde 10,90'a gerilediğini hatırlattı.

Mayıs ayında enflasyondaki yükseliş trendinin kırılarak yönünü aşağı çevirdiğine dikkat çeken Zeytinoğlu, "Enflasyondaki düşüş beklediğimiz gibi haziran ayında da devam etti. Bu düşüşte döviz kurlarındaki gerileme, mevsimsel etkiler ve alınan tedbirler ile gıda fiyatlarındaki gerilemenin etkisini görüyoruz. Enflasyondaki düşüşün önümüzdeki ay bir miktar daha hızlanarak devam edeceğini tahmin ediyoruz ve TÜFE'de 1 puan gerileme bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Zeytinoğlu, üretici fiyatlarında aylık bazda yüzde 0,07'lik sınırlı bir artış olduğuna değinerek, "Üretim maliyetleri açısından üretici fiyatları enflasyonunu çok önemsiyoruz. Döviz kurlarının gerilemesiyle önümüzdeki ay ÜFE'de de bir miktar gerileme olacağını bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

İmalat sanayi sektöründe aylık yüzde 0,05'lik artışla yıllık fiyat artışının yüzde 16,49 olarak gerçekleştiğini aktaran Zeytinoğlu, bu sektördeki yıllık artışın ÜFE'deki genel artışın üzerinde olmasına rağmen kademeli olarak gerilemesini olumlu bulduklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.