Kocaeli

Başbakan Yardımcısı Işık:

19:44 30 Temmuz 2017
Başbakan Yardımcısı Işık:

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık,"3 milyar 700 milyon ağacı AK Parti iktidarı döneminde toprakla buluşturduk. Bu büyük projeye ve hamleye Bakan olarak riyaset eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na bu ülkenin bir ferdi olarak teşekkür ediyorum." dedi.

İzmit'teki Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Temel Atma ve Orman Köylerine Sertifika Dağıtım Töreni"nde konuşan Işık, AK Parti iktidara geldiğinden bugüne hayatın her alanında büyük bir dönüşüme imza attıklarını söyledi.

Ekonomide, siyasette, dış politikada, her alanda gerçekleştirilen değişim ve dönüşümlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü ve dirayetli devlet yönetimi anlayışıyla yapıldığını vurgulayan Işık, bu dönüşümün en anlamlı olanlarından birisinin de hiç kuşkusuz orman ve su işleri alanında yapılan dönüşüm olduğunu belirtti.

-"3 milyar 700 milyon ağacı toprakla buluşturduk"

Işık, 3 milyar 700 milyon ağacın AK Parti iktidarı döneminde toprakla buluşturulduğunu, bu büyük projeye ve hamleye Bakan olarak riyaset eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na bu ülkenin bir ferdi olarak teşekkür ettiğini belirterek, "Bu büyük bir başarıdır. Bakanımızdan önce bu görevi deruhte eden değerli arkadaşımız, büyüğümüz Osman Pepe'ye de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Bizde bir söz vardır, 'Su akar Türk bakar', şimdi hamdolsun 'Su akar Türk yapar' noktasına Türkiye geldi." diyen Işık, "Bunda da Bakanımız Veysel Eroğlu'nun, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde kazandığı tecrübe, İstanbul'a yaptığı hizmetlerin bütün Türkiye'ye yayılmasında katkısı, büyük başarısı oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Son 15 yıldır Türkiye'de yaşanan dönüşümlerden en önemli payı alan illerden birinin de Kocaeli olduğunu, bazıları bunu görmüyor olsa da Kocaeli halkının bunu gördüğünü ifade eden Işık, şöyle devam etti:

"Kocaeli gri bir şehirdi. Daha önceki yıllarda İzmit'teki kokudan insanların burunlarının direği kırılırdı. Şimdi pırıl pırıl bir deniz, tertemiz bir hava var. O gri şehirden yeşil ve mavi şehre her gün emin adımlarla yürüyen bir Kocaeli var. Kocaeli bir sanayi şehri ama şimdi vizyonumuz Kocaeli'ni nitelikli sanayi ile geliştirmek, Türkiye'nin teknoloji üretim üssü ve en önemli Ar-Ge merkezi haline getirmektir. Adımlarımızı attık. Projelerimiz hamdolsun her gün daha iyiye gidiyor. Bilişim Vadisi'nin birinci etabı tamamlandı. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli bilim insanları orada insanlığa hizmet edecek. Yine TÜBİTAK'da en önemli projeler hayata geçmeye devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesinde son derece önemli çalışmalar yapılıyor. Kocaeli'nin ileri teknoloji üreten, nitelikli sanayi gücünün yanına elbette turizmi de ticareti de ve orman ve tarımı da koymak durumundayız. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz."

- "Kocaeli, Cumhurbaşkanımızla birlikte yürümeye devam edecek"

Kocaeli'nin bir zamanlar CHP'nin kalesi konumunda olduğunu, bugün ise AK Parti'nin en güçlü destek aldığı büyükşehirlerden birisi haline geldiğine işaret eden Işık, "Hatta en batıdaki AK Parti'ye en güçlü destek veren şehir Kocaeli'dir.. Halkı küçümseyenler bu değişimi anlayamaz. Halkı, 'göbeğini kaşıyan adam' olarak görenler de anlayamaz. Ama yapılan hizmetleri halkın nasıl taktir ettiğinin bir göstergesidir bu sonuçlar. Bu, kendine hizmet eden bir lidere nasıl sahip çıkıldığının göstergesidir. Kocaeli, gerçekten bu şehri çok iyi bilen, adeta bu şehre aşık bir Cumhurbaşkanına her zaman gereken desteği verdi. İnşallah bundan sonra da bu desteği vermeye devam edecek. Bu şehir, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yürümeye devam edecek." şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Işık, Kocaeli ve Sakarya'da 2071 yılına kadar kadar su ihtiyacını tamamen giderecek yeni bir projeyi devreye alacaklarını ifade etti.

-"15 Temmuz akşamı sabaha kadar mücadele ettik"

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"FETÖ'nün devletimizin ve ülkemizin bekasına yönelik giriştiği bir hain darbe girişimi gerçekten milletimizin o üstün cesareti ve sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği sayesine aşıldı. O gece, ben Kocaeli'deydim. Haberi ilk aldığımız andan itibaren bu darbe girişiminin engellenmesi için çok yoğun bir çalışma yapmıştık. En çok görüştüğüm bakanlarımızdan biri de Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'ydu. Sebebi şu. Biz bir taraftan Donanma'nın önüne, Büyükşehir ve Gölcük Belediyesine ait iş makinelerini ve araçları çekerek oradan herhangi bir çıkışın olmaması için mücadele ederken, diğer taraftan değerli bakanımızla da irtibatta olarak Ankara'da 4. Kolordu'nun Etimesgut'un önüne DSİ'nin araçlarını, ormanın araçlarını çekerek, oradan tankın, zırhlı aracın, silahlı aracın çıkmaması için sabaha kadar birlikte mücadele ettik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.