Kocaeli

İzmit Belediyesinden Bosna Hersek'e 15 Temmuz parkı

10:37 03 Ağustos 2017
İzmit Belediyesinden Bosna Hersek'e 15 Temmuz parkı

İzmit Belediyesi tarafından Bosna Hersek'in Travnik şehrine 15 Temmuz Özgürlük ve Bağımsızlık Parkı yaptırıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Osmanlı İmparatorluğu'na 19 vezir yetiştiren Bosna Hersek'in Travnik şehrinde anlamlı bir projenin hayata geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın isteğiyle yaptırılan 15 Temmuz Özgürlük ve Bağımsızlık Parkı'nın 5 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00'te düzenlenecek törenle açılacağı ifade edildi.

Vezirler şehri olarak bilinen Travnik'in, aynı zamanda İzmit Belediyesinin kardeş şehirlerinden biri olduğunu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İzmit'ten bir heyet, parkın açılış töreni için Travnik'e gidecek. İzmit Belediyesinin kardeş belediyelerinden olan ve Osmanlı döneminden kalma birçok eserin bulunduğu Travnik'teki park yaklaşık 4 dönümlük bir alan üzerinde yapıldı. Parkta çok amaçlı saha, yürüyüş yolu, piknik alanı, oyun alanı ve kondisyon alanı yer alıyor. İzmit ile Travnik arasındaki kardeşlik bağlarını daha da güçlendirecek parkın açılışı büyük coşku içinde gerçekleştirilecek. Travnik Belediye Başkanı Admir Hadziemric, park için Başkan Doğan'a teşekkür etti."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.