Kocaeli

Kocaeli'de sağlık çalışanlarına saldırı

19:00 09 Ağustos 2017
Kocaeli'de sağlık çalışanlarına saldırı

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde 112 Acil Servis İstasyonu'nda görevli 2 sağlık teknisyeni kimliği belirsiz kişilerce darbedildi.

İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dilovası ilçesindeki 112 Acil Servis İstasyonu'nda görevli 2 sağlık teknisyeninin, 3-4 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını söyledi.

Kimlikleri henüz belirlenemeyen grubun araçlarıyla 112 Acil Servis İstasyonu'ndaki ambulansların çıkış yaptığı kapıdan çıkmak istediklerini belirten Durmaz, "Çalışanlarımız, 'Burası resmi kurum. Bu kapıdan acil vakaya giden ambulanslar geçebilir' demiş. Arkadaşlarımızın söylediğine göre, 3-4 kişi ellerindeki beyzbol sopalarına benzer sopalarla 2 teknisyenimize saldırmışlar. Personelimizin hayati tehlikeleri yok. Vücutlarında, kollarında ezilme, morarma şeklinde bir yaralanma var. Arkadaşlarımız ciddi bir travmaya maruz kalmışlar." diye konuştu.

Saldırganların daha sonra istasyonun dış kapısını kırarak içeri girdiğini, bunun üzerine kadın hemşirelerin korkarak kendilerini odaya kilitlediğini dile getiren Durmaz, şunları kaydetti:

"Pencereleri, araçların camlarını kırmışlar. Kimler olduğu bilinmiyor. Hatta odalara girip dövmek için adam aramışlar. Hakaret ve küfür etmişler. Daha sonra kaçmışlar. Polis ekipleri gelip tutanak tuttular. Olay savcılığa intikal etti. Valiliğimizin bilgisi var. Olay, istasyona yakın bir alışveriş merkezinin güvenlik kamerasına yansımış. Görüntüler emniyete teslim edilmiş. Polis, görüntülerden yola çıkarak saldırganların yakalanması için çalışma başlattı."


- "Bunu insan, düşmanı olsa yapmaz"

Yaralanan sağlık çalışanlarının çağırdıkları ambulansla kaldırıldıkları hastanede tedavilerinin yapıldığını ve durumlarının iyi olduğunu aktaran Durmaz, üzücü olanın insanların sağlığına koşan ekibin sağlığına kastedilmesi olduğunu vurguladı.

Durmaz, olayın kabullenilemeyeceğini ve utanç verici olduğunu dile getirerek, "Bunu insan, düşmanı olsa yapmaz. O sırada acil bir vaka çıksaydı ne olacaktı? İnsanların hayatı söz konusu ama arkadaşlarımız o halde bile çıkarlardı." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.