Kocaeli

''Cüneyt hoca''ya kalite plaketi ve kış lastiği hediyesi

16:01 06 Kasım 2017
''Cüneyt hoca''ya kalite plaketi ve kış lastiği hediyesi

Pirelli Kalite Haftası etkinlikleri kapsamında, Türkiye Pirelli Fabrikası'nda işçilerle buluşan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'a ''Yılın Futbol Hakemi'' ödülü verildi.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, MHK Başkan Vekili Bedri Dölkeleş ve FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, fabrikanın yemekhanesinde işçilerle bir araya geldi.

Prometeon Türkiye Endüstriyel ve Ticari Lastikler Üst Yöneticisi (CEO) Alp Günvaran, yaptığı konuşmada, ''Kalite Haftası''nın çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ifade ederek, haftanın amacının, hayatın vazgeçilmez parçası kaliteye verdikleri öneme bir kez daha dikkati çekmek olduğunu kaydetti.

''Son kullanıcılarımız gözünde fark yaratan, ürünlerimizin değerli olduğu algısını yaratan en önemli şey kalite.'' diyen Günvaran, şöyle konuştu:

''Ürünlerimizin kaliteli olabilmesi için üretim proseslerimizin, üretim planlarımızın da kaliteli olması gerekiyor. Pirelli dünyasında, özellikle ticari lastiklerde kalitesi, teknolojisi en yüksek ürünleri yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde özellikle ticari ve otomobil üreticilerine ürettiğimiz lastiklerin kalitesi ve proseslerinin eksiksiz olmasından başlayarak, izlenebilir proseslerde ve kaliteli uygulamalarda bunu devam ettirmek istiyoruz.''

MHK Başkanı Namoğlu, kalitenin her müessesede, her kesimde geçerli olduğunu belirterek, futbolda da futbol hakemliğinde de önemli bir unsur olduğunu dile getirdi.

Kalitenin arttırılması için Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasına geçildiğini vurgulayan Namoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Kaliteli hakem yetiştirme... Gelecek nesillerden alıp yeni Cüneyt Çakır'lar ortaya çıkarabilmek, sahada da kaliteli bir müsabaka izleyebilmek için önemli unsurlardan biri kaliteli hakem.. Video Yardımcı Hakemlik sistemiyle teknolojik olarak daha iyi, daha kaliteli bir müsabakanın yönetilmesine katkıda bulunabilecek sistemler geliştirilmekte. Türkiye'de VAR sistemini ilk kez uygulamaya koyan, hatta profesyonel hakemlik başlatarak daha kaliteli bir yönetim sergileyecek bir orduyu meydana getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda umudumuz fazla, yeni yeni genç hakemleri buralara getirerek daha kaliteli müsabakaların yönetileceği Türkiye futbolunu yaratmaya çalışıyoruz.''

MHK Başkan Vekili Dölkeleş de Türk hakemliğinin yücelmesinde hep beraber omuz omuza çalıştıklarına dikkati çekerek, ''Hakemlerimizin, işçi kardeşlerimizin performansı yalnızca çalışmayla değil, o emeğin karşılığını vermekle de oluyor. Profesyonel hakemliği, UEFA'ya bağlı Avrupa ülkelerinde başlatan üçüncü ülkeyiz. Hakemlerimizin sosyal ve ekonomik değerlerini de yükselterek kaliteli müsabaka yönetmesini sağlayan bir ekibiz. Bu bakımdan da ayrıca gurur duyuyorum.'' diye konuştu.

İşçilerin tezahüratıyla sözlerine başlayan FIFA kokartlı hakem Çakır ise ''Bazen soruyorlar, 'Bu kadar başarı, turnuvalar, finaller, yarı finaller nasıl oluyor?' diye. Bunun cevabı sizlerin bakışlarınızda, saygınızda, en önemlisi de dualarınızda saklı. Hepinize çok teşekkür ederim.'' dedi.

Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan da fabrikalarda teknolojinin yenilenmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesiyle kalitenin arttığını söyleyerek, ''Kaliteli lastiğin, kaliteli işçiler tarafından yapıldığını unutmamak lazım.'' ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Pirelli Fabrika Yönetimi ile Kalite Organizasyon Komitesinin aldığı karar gereği Namoğlu'na ''Yılın Futbol Adamı'', Çakar'a ''Yılın Futbol Hakemi'', Dölkeleş'e ise ''Özel Hizmet Başarı'' plaketi verildi. Ayrıca Namoğlu, Dölkeleş ve Çakır'ın otomobillerine kış lastiği hediye edileceği duyuruldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.